Zo heb ik hem gemaakt.

Ik heb gegoogeld op hartjes. De keuze viel op een groot hart met kleine hartjes erin. De afbeelding heb ik opgeslagen en geprint. Ik heb gekozen voor een zwart-wit print op paginaformaat. Hier zie je het orgineel.

Het eerste wat er nu moet  gebeuren is het overbrengen van het motief op de ondergrond.

Ik gebruik hiervoor de frixoin-pen, die verdwijnt als je er overheen strijkt. Ik neem niet alleen de hartjes over. Ik nummer de hartjes. Hier zie je wat ik bedoel.

Daarna neem je alle hartje ook over op vliesofix of iets dergelijks.  Als dat is gelukt, is het tijd om een stapel stofjes bij elkaar te zoeken. Ik koos voor de restjes van mijn hartjesquilt.

Ik heb eerst de grote hartjes op de stof gestreken. Op die manier kan je voor een aardige kleurverdeling zorgen. Ik heb mijn ministrijkijzer gebruikt. De hartjes zijn zo klein dat een gewoon strijkijzer niet echt praktisch is.

Als alle hartjes op stof zijn gestreken, moeten ze netjes worden uitgeknipt. Hier zie je al mijn hartjes voor ze op de achtergrondstof zitten.

Daarna heb ik alle 41 hartjes één voor één  op de achtergrondstof gestreken.  De volgende stap is met potlood de buitenlijn (het grote hart) teken. Ik kies nu niet voor de fixion-pen, omdat ik deze lijn na het strijken nog wil kunnen zien. Ik leg over het blok een fijne tule. Pas daarna naai ik de rand om het blok vast.

Het nu een kwestie van een achterkant en vulling toevoegen en er kan worden doorgequilt. Voor de rand en de hartjes gebruik ik een gemêleerd garen gekozen. Voor de rest is de keus gevallen op wit glittergaren.

Na het doorquilten zijn er nog een paar stappen. Het quiltje op maat snijden en voorzien van een biesje en ophangtunnel.

Het biesje en de ophangsleuf naai ik altijd met de hand vast. Tot slot heb ik rechtsonder naam en datum geschreven.  Het bonus lapje op de achterkant heb ik gewoon laten zitten.

Dat tot slot van dit bericht nog een foto van het eindresultaat.

Handtekening

 

P.S. Dit bericht kan je later altijd terug vinden op de tutorial-pagina.