Opnieuw naar de tekentafel.

Het eerste plan dat ik had voor het doorquilten van de rand van de Variahexagonnenquilt stuiten op een probleem. De rand is op het oog rondom even groot, maar zes rechthoeken er op teken, leverde rare scheve lijnen op. Daarom heb ik de rand flink nat gemaakt om alle blauwe stift weer te verwijderen. Dat was maandag. Toen de quilt gisteren weer droog was bedacht ik dat een zigzag wellicht een idee was, maar ook hier kon ik niet lekker mee uit de voeten. Wat erg was terwijl ik aan het teken was zag ik dit.

Vagelijk is de zigzagopzet te zien op de randstof, maar erger het donker blauwe wybertje is uitgelopen. Nu is er haast geboden bij het afmaken van deze quilt. Als hij klaar is kan hij in de wasmachine met de ‘Colour Catcher & Oxi Poeder’ van Citin in de hoop dat dan het extra blauw zal verdwijnen. Het plan is nu een hexagon met zes driehoekjes er omheen als motief voor de rand te gebruiken. Ik heb met behulp van het lamineerapparaat een stencil gemaakt. Ik ga alle zes de kleuren garen die ik in de hexagonnen heb gebruikt ook in de rand gebruiken. En dan nu aan de slag.

Handtekening

Eén gedachte over “Opnieuw naar de tekentafel.”

Reacties zijn gesloten.