Jarig….

Toen ik een aantal weken geleden 50 werd, kreeg ik naast allerlei cadeau’s ook van al mijn broers een uitnodiging om ter gelegenheid van verjaardag bij hun te komen eten. Het eerste etentje was in Amsterdam bij mijn jongste broer, vrouw en zoontje. Het was zo gezellig dat ik amper foto’s heb gemaakt. Alleen een slecht belichte van de hoofdgang kon ik vinden. Ach, het samen tijd doorbrengen was het belangrijkste.

Sinds het invoeren van de vaatdoek-vrijdag sleep ik mijn haakwerkje overal mee naar toe, dat levert soms bijzondere situaties op. Mijn schoonzusje maakte de opmerking dat ze dat toch nog eens wilde leren. Mijn woorden waren: ik heb een extra naald en een paar extra bolletjes in mijn tasje zitten, dus waarom niet nu.

Dit waren de kleuren die ik naast mijn half gehaakte vaatdoek zaten. De foto hierboven heb ik later gemaakt, om jullie te laten zien wat de keuze was. Katja begon met een ketting losse te haken. Tegelijkertijd startte ik met de andere bol ook een rechtshandig opgezette vaatdoek. Na de ketting maakte ik de eerste rij met stokjes. Daarna ruilde we van werk. Katja leerde nu het maken van de stokje. Het gemêleerde garen bleek zeker op de zwarte stukken een behoorlijke uitdaging, omdat je niet goed kon zien wat je aan het doen was. Aan het einde van de avond had ze twee rijtjes gehaakt.

Alles bij elkaar een bijzondere avond.

Groetjes Helma.