Vrijdag UFO-dag.

Vandaag was het een bijzondere dag. Niet omdat ik een oude UFO heb afgestoft en daarmee aan de slag ben gegaan, maar omdat ik met Bep de Graaff mee op pad mocht. De reis ging naar Alpen aan de Rijn. Bij de quiltwinkel ‘In de Emma’ heeft Bep haar Row By Row-quilt ingeleverd. Is het geen plaatje. Net als haar prijzen trouwens, ook al heb ik die niet op de foto.

P1050995

Groetjes Helma

Row By Row- Bekentenis.

De titel van dit bericht zegt het al, ik heb iets op te biechten. De afgelopen weken heb ik veel berichten aan mijn vorderingen van de Row By Row-quilt laten zien, maar in werkelijkheid was ik al veeeeeeeel verder. Afgelopen zaterdag heb ik in Den Dolder tijdens de 365-bee een aantal quilters al de bijna affe top laten zien. Er ontbraken toen alleen nog wat fietsen op de rij van Alpen a/d Rijn. Dit is wat zij zagen. Bovendien kon ik dankzij hun hulp deze foto maken.

P1050668

Na zaterdag ben ik hard aan de slag gegaan en vanavond heb ik mijn quilt ingeleverd bij de Lapjesgaard in Amstelveen. Zo hangt hij nu aan de muur. (foto met telefoon genomen)

IMG_1163

Tot slot nog een foto van de quilt met mijzelf en mijn prijs een bundel van 25 FQ’s.

IMG_1417

Heel erg moe maar voldaan stap ik vanavond mijn bed in. Het is me gelukt om de eerste RowByRow-quilt in Europa in te leveren. Een fantastische prijs ontvangen en ook nog een leuke quilt er aan overgehouden. Dat is puur genieten. Voorlopig hangt hij in de Lapjesgaard, met uitzondering van de week dat ik op Texel zit, dus als je in het echt wil zien zal je naar Amstelveen moeten afreizen. Tot 3 september kan je dan gelijk hun row-by-row-patroon meenemen. Er zijn nog 10 deelnemende winkels waar een quilt ingeleverd kan worden, dus wie wordt de volgende winnaar????

Groetjes Helma

 

Row By Row

Daar is weer een bericht over de vorderingen van de Row By Row. De tulpenrand van Lelystad waar ik als eerste mee startte is inmiddels tot een complete rand gevorderd.

P1050644

 

Het patroon van Putten heb ik iets aangepast en na wat rekenwerk heb ik de blokken aan beide zijde langs het landschap geplaatst.

P1050651

 

En verder de rand van Zeewolde geplakt. Het lintje met Sweet in het midden wordt als laatste vastgezet, ligt er nu alleen even voor de foto op.

P1050658

 

Nu wacht er een berg festoneerwerk. Voorlopig hoef ik me niet te vervelen.

Groetjes Helma

Row By Row

Het vordert. De eerste vier rijen waar ik mee bezig ben geweest het ik al laten zien. Met de andere vier ben ik ook begonnen. Drie keer is het een slechts de ondergrond. Ik heb alles even onder elkaar gelegd om een indruk te krijgen hoe het gaat worden.

P1050640

 

De rij uit Alpen aan de Rijn (derde van boven) heeft nog wat meer details gekregen en een paar toevoegingen die ikzelf heb verzonnen. Het blijft nog een beetje kaal op dit moment, dus daar ga ik nog wel iets aan toe voegen. Wat dat gaat worden, moet ik nog bedenken, dus dat wordt vervolgt.

P1050648

 

Groetjes Helma

Row by Row

De rand van de winkel in Epe heb ik inmiddels gefestoneerd. Alleen zie je daar op de foto niet zoveel van.

P1050655

 

Nu ik de smaak te pakken heb van het appliceren met vliesofix, heb ik gelijk de volgende rand erbij gepakt. De winkel in Putten combineert een middenstuk met patchworkblokken. Het middenstuk is in ieder geval klaar.

P1050642

 

Groetjes Helma

Row By Row

De tulpenrand vordert, maar ik had even genoeg van het maken van de paperpiecing-blokken. Daarom ben ik gestart met een tweede rand. De keuze viel op het ontwerp van de winkel in Epe. Van Mieke van Minnen-Kanis kreeg ik een leuk blokhut-lapje.(Nogmaals Dankjewel)  Na wat tekenen, knippen en plakken is dit het resultaat. Alles moet nog wel gefestoneerd worden, maar dat komt later wel.

Groetjes Helma

Nog een Row.

In mijn bericht over het rondje quiltwinkels ontbrak er nog 1. ’s Avonds ben ik die dag naar de Bee in de Lapjesgaard geweest. En ook daar mocht ik een leuk patroon van de Row By Row Experience meenemen. Nu heb ik genoeg patronen om aan een quilt te beginnen. Alleen waar haal ik de tijd vandaan. Eerst maar een paar leuke foto’s van de binnenkant van de Lapjesgaard.

Groetjes Helma

De tweede ronde.

Vorige week donderdag ging ik weer met een paar dames langs een aantal quiltwinkels die mee doen aan de Row By Row Experience. Wil je er meer over weten? klik dan Hier

De reis begonnen met een bezoek aan Alpen aan de Rijn. Net voor openingstijd zochten we een parkeerplekje. We werden allerharterlijk ontvangen.

Ik ben in de spanning van een dagje uit, vergeten om foto’s van de winkels te maken, dus die heb ik van het internet geplukt. De reis ging door naar Rotterdam. Waar bij binnenkomst een hondje ons gelijk kwam keuren. De winkel van Marijke van Hesse is een walhalla van stofjes. En in deze ROW geen huisje, maar toch HOME SWEET HOME.

Rond lunchtijd reden we door naar Oudbeijerland. Daar aangekomen zijn we eerst maar eens opzoek gegaan iets te eten. Met volle maag konden we door naar de derde winkel van de dag. Stitchee is niet een quiltwinkel, maar meer een uitgebreide handwerk en knutselwinkel, die ook quiltspullen in het assortiment heeft. Deze keer slecht een foto van de binnenzijde.

Toen hadden we de winkels die we die dag wilde bezoeken gehad en was het pas twee uur ’s middags. De eigenaresse van Stitchee hielp mee om nog een andere leuk winkel in de buurt te vinden. Dankszij haar inspanning konden we de tomtom instrueren ons naar het volgende adres te leiden. Ruim een half uur later stonden we bij winkel nummer 4 op de stoep. De quiltster doet niet mee aan de Row By Row Experience, maar is een bezoekje zeker waard. Ze gaan binnenkort verhuizen, dus wel even opletten, anders sta je straks voor de verkeerde deur.

Groetjes Helma

Rondje Quiltwinkels.

Al vroeg op, want met nog drie dames gaan we een rondje langs een aantal quiltwinkels maken. We willen de patronen van de Row by row experience verzamelen. De eerste stop was Lelystad.

Hierna reden we door naar Zeewolde.

Na de lunch vervolgde we onze tocht richting Epe.

Waarna we in de regen doorreden naar Putten. De regen kwam daar met bakken naar beneden, maar dat mocht de pret niet drukken. Er waren genoeg lapjes en andere quilterige zaken te bewonderen. Deze foto van de winkel vond ik online.

Vier patronen en een berg leuke aankopen later kwamen we moe maar voldaan weer thuis.  Op naar het volgende tripje.

Mocht je ook mee willen doen. Klik dan hier voor meer informatie.

Groetjes Helma