Dit is het geworden.

Vele hebben het eindresultaat gisteren al via Facebook gezien, maar niet iedereen heeft Facebook, dus daarom toch nog een bericht over de Row By Row-quilt. Eerst een foto van de hele quilt.

P1060637

Verder heb ik een berg foto’s van alle details gemaakt, die het ik in een kort filmpje samengevoegd. Geniet ervan.

En tot slot een foto van de 25 lapjes die ik mocht uitzoeken en de extra stof voor de volgende quilt.

IMG_2214

Groetjes Helma

Laatste stap.

Na het doorquilten zijn er nog een paar handelingen. Een tunnel om de quilt te kunnen ophangen. De afwerkbies en niet te vergeten een label met alle gegevens van de quilt. Voor deze quilt was dat meer dan gewoonlijk. Daarom is het label behoorlijk groot uitgevallen. Kijk maar.

IMG_2211

Als dit klaar is, kan ik de quilt gaan inleveren. Wordt vervolgt.

Groetjes Helma

Nogmaals de sticherie-rij.

De meeste rijen zien er voordat ze zijn gefestonneerd in grote lijnen hetzelfde uit. Uitzondering daarop is de rij van atelier de Quiltmuis. Daarom krijgt die rij een extra bericht. Eerst het orgineel.

19149259_1858930471035561_8990233809228744459_n

En dan mijn versie. Het borduurwerk heb ik machinaal gedaan en de rij is nog ongestreken en er ontbreken nog wel vlaggetjes en dergelijke.

FullSizeRender (9)

Groetjes Helma

En dan Vertikale….

Naast de parapluutjes rij van de Quiltcorner is er nog een vertikaal ontwerp. Namelijke van Stitchee in Oud-Beijerland. De winkel is helaas bezig met een sluitingsuitverkoop. Dit is mijn versie van haar rij.

FullSizeRender (4)

Nog even een opmerking naar aanleiding van reacties op vorige berichten. De rijen zijn nog niet gefestonneerd op de foto’s die ik laat zien. Wel ga ik ondertussen hard aan de slag. Ik vind echter dat iedere rij zijn eigen bericht heeft verdient. Het streven is wel om vaart te zetten achter het maken van de quilt. Ik zal pas het eindresultaat laten zien als hij is ingeleverd. Dus nog even geduld.

Groetjes Helma

De laatste horizontale

In Hurdegaryp kocht is superleuke knoopjes van schaatsen, een molen en een wegwijzerbordje met Sneek, Sloten en Dokkum erop. De rand die deze winkel heeft ontworpen is erg leuk, maar past niet bij de rest van de rijen. Gelukkig doet Qwille  uit Langelille (Friesland) ook mee en kan ik de knoopjes met wat aanpassingen in die rand verwerken. Het orgineel van dit patroon had een gepatchte ondergrond, maar ook dat heb ik aangepast. Dit is het eindresultaat tot nu toe..

FullSizeRender (2)

Groetjes Helma

Toch gekozen…

Toen ik vorige week naar Schagen reed, was ik mijn hoofd al druk bezig met het ontwerpen van mijn Row By Row-quilt. Op dat moment was er naar mijn idee geen ruimte voor de rij van Aljona (klik). Zaterdagavond met alle patronen bij elkaar is mijn plan toch gewijzigd en kwam er een plekje vrij voor deze leuke rij. Er is echter wel een verschil met het orgineel, want als ervaren quilter ben ik soms behoorlijk eigenwijs. Zonder is het patroon uitgebreidt te lezen ben ik gestart en daarom is mijn rij in spiegelbeeld gekomen. ach, de boot, fiets en auto gaan alleen maar de andere kant op… Verder geen enkel verschil. Hihi. Nou ja, er komt een houten molenknoopje boven het bollenveld.

FullSizeRender

Groetjes Helma

 

De eerste horizontale….

De rand waar ik gelijk helemaal weg van was en dus absoluut gebruikt wordt is de sticherie van de Quiltmuis. Natuurlijk lijkt mijn basis helemaal niet op het orgineel. Ik heb er andere achtergrondstof voor gekocht, maar in het geheel van de quilt komt dit beter uit. Ik heb nu alleen nog heel wat borduurwerk voor de boeg.

FullSizeRender (1)

Groetjes Helma

En toen…..

Na de rijmet de parapluutjes heb ik verder nagedacht over de totale opzet van de quilt. Voor mijn plan heb ik vier horizontale en vier vertikale rijen nodig. Voor de horizontale rijen heb ik keus te over, maar de Vertikale rijen wordt even puzzelen. Naast de rijen heb ook nog een middenstuk. Daarvan weet al wat er mee moet. Terwijl Marina en ik de rij voor de Quiltcorner voorbereiden, heb ik namelijk een twee de variant bedacht, die het niet is geworden. De verschillende onderdelen waren al klaar. Het enige was dat ze nu in een vierkant moesten worden geplaatst. Dit is de eerste opzet.

IMG_2174

Ik vond het een beetje kaal, dus heb ik nog wat licenseplate van de themastof toegevoegd.

IMG_2187

Groetjes Helma

 

Keuzes, keuzes, keuzes…..

Met 16 patronen waar ik er minimaal 8 van ga gebruiken moet ik natuurlijk kiezen. Een rij moet er absoluut in. Een aantal van jullie zullen het al op facebook hebben gezien; De rij van Marina’s Quiltcorner hebben Marina en ik samen ontworpen en ik heb hem gemaakt. Kijk maar.

19145839_1858926101035998_4958529511494489866_n

We hebben niet alleen een vertikale rij, maar hij is ook prima horizontaal te gebruiken.

IMG_2145

En na alle tripjes om de randen te verzamelen heb ik ook mijn kleuren bij elkaar verzamelt. De parapluutjesrand in mijn quilt gaat er zo uit zien.

IMG_2176

Groetjes Helma

 

 

Heerlijke vakantie

En daar ben ik weer. Na een heerlijke week vakantie is voel ik dat het me nu weer gaat lukken jullie lastig te vallen met mijn belevenissen. Allereerst een korte samenvatting van de afgelopen week. Vorig jaar heb ik een quilt gemaakt met de patronen van de ROW BY ROW-actie. 21 juni is deze actie weer van start gegaan. Vrijdag 23 juni was het eerste dag tripje dat ik samen met Bep maakte. En op 1 juli hadden we de verzameling dit op de foto staat bij elkaar gehaald. We hebben ongeveer heel Nederland gezien, zijn verwelkomt met koffie, soep en hebben overal lekker mogen snuffelen tussen de lapjes. Nu is het tijd om een quilt te ontwerpen.

IMG_2180

Groetjes Helma

Vrijdag UFO-dag.

Vandaag was het een bijzondere dag. Niet omdat ik een oude UFO heb afgestoft en daarmee aan de slag ben gegaan, maar omdat ik met Bep de Graaff mee op pad mocht. De reis ging naar Alpen aan de Rijn. Bij de quiltwinkel ‘In de Emma’ heeft Bep haar Row By Row-quilt ingeleverd. Is het geen plaatje. Net als haar prijzen trouwens, ook al heb ik die niet op de foto.

P1050995

Groetjes Helma