De achtergrond.

Komende zaterdag wil ik de top van de diamantensterren showen op de Open Dag in Den Dolder. Daarvoor moet ik alle blokken aan elkaar naaien en stukken achtergrondstof toevoegen en tot slot een komt er nog een rand omheen. Eerst maar eens de stukken achtergrondstof die tegen de sterren aankomen snijden. Daarna zie we wel verder.

P1050713

Groetjes Helma.

P.S. de 365 challenge ligt even stil, omdat deadlines nu eenmaal voor gaan.

Vrijdag UFOdag.

Deze week was er echt geen tijd om ook maar een steekje te naaien aan een UFO. Ik ben veel te druk met de Diamantensterren en de ROW by ROw. Toch wil ik vandaag iets laten zien. Dan maar een foto van de vierde groep van de Diamantensterren.

Nog twee groepen te gaan en het grote aan elkaar naaien kan beginnen. Op de foto hieronder kan je zien hoe het uitgelegd gaat worden. Je krijgt dan een beetje een indruk van de grote lijn. Hoe het straks in het echt zal zijn, blijft nog even afwachten. Ik ga snel weer aan de slag.

Groetjes Helma

De eerste van zes groepen.

De 365 challenge ligt even stil omdat ik met de Diamanten sterrenquilt bezig ben. Het kerstkleed ligt klaar om doorgequilt te worden, maar de tweede variant ben ik nog maar net gestart. Een paar weken geleden liet ik alle zes de kleurgroepen zien. Nu heb ik de eerste groep van punten klaar. Nog vijf groepen te gaan.

Groetjes Helma

Tweede variant.

Na alle vragen over waar het tule in de kerstquilt zit, heb ik er voor gekozen om gelijk te starten met de tweede variant die ik wil maken met dit stermotief. Dit wordt een grote quilt waarin zes kleurgroepen voor komen. Van iedere groep heb ik een sterpunt gemaakt. Als je goed kijkt op de foto zie je dat één helft net iets donkerder is als de andere. Daar zit de tule. Dit geeft het geheel een stukje extra diepte. Bij het kerstkleed zijn alleen de sterpunten op deze manier gemaakt. Het groen zit er gewoon tussen.

Groetjes Helma