Adventproject….

Hoewel ik me echt niet verveel, denk ik er serieus over na om nog iets nieuws te starten. Namelijk een advent breiproject. Er zijn er verschillende waar je aan deel kan nemen, maar degene die mijn aandacht op eist is van Arne and Carlos. Hun naamsbekendheid startte voor veel mensen met het gebreide kerstballenboek. Het boek kwam 20 jaar geleden op de markt. Dit is een foto uit die tijd.

Arne_and_Carlos_Christmas_tree_decoration

Ter ere van dit jubileum hebben ze 24 nieuwe ballen ontworpen. Die ze als een advent kalender in hun podcast Sit and Knit for a bit. gaan onthullen.

kalendertre-324x324

Ze beginnen 1 december maar de patronen zijn nu al te koop. Op dit moment is het iedere woensdag een uurtje genieten van de twee heren in gesprek over van alles en nog wat, dat in hun leven speelt. Wil je ook een keer kijken? Klik hier. Wil je meedoen met de advent kalender? Klik hier.

Groetjes Helma

Boordjes.

Met het afronden van de kol is het tijd om weer iets nieuws te starten. De keuze is gevallen op snitch-sokken. Deze ga ik beide tegelijk maken. Het was even puzzelen hoe het opzetten ook alweer moest, maar inmiddels zijn de boorden klaar en is het eerste rijtje snitch’s toegevoegd. Om de sok soepel te houden bij de ingebreide toeren brei ik binnenstebuiten. Voor de foto heb ik een sok even omgekeerd.

Groetjes Helma

Dagje er op uit.

Mijn vakantie is deze keer anders dan normaal, maar helemaal alleen thuis blijven is wel heel erg weinig vakantiegevoel. Daarom heb ik besloten om er toch een dagje op uit te gaan. Er staan drie stops op mijn lijstje. Allereerst rij ik richting Etten-Leur. Natuurlijk is de bestemming quiltshop Leur. Een leuke ontvangst en ook nog met leuke aankopen vertrokken.

IMG_3533

Daarna door naar Goes.

uitnodigingtentoonstelling

Eerst liep ik geheel corona-proof door de reguliere tentoonstelling. Daarbij trokken de verschillende maquettes mijn aandacht.

IMG_3523

Wat een oog voor detail.

IMG_3524

En toen waar ik voor gekomen was.

IMG_3525

Met aan in de laatste vitrine de orginele randjes van de week van Annelies.

IMG_3529

Na dit bezoekje stond er nog een adres in mijn tomtom. Ik was nu slechts twintig minuten weg van het winkeltje waar ik het blog al jaren van volg. Daarom moest ik nu naar Arnemuiden.

IMG_3534

Ook daar vertrok ik niet met lege handen. Toen was het tijd om weer naar huis te rijden. Alles bij elkaar een heerlijke vakantiedag.

Groetjes Helma