Twee tegelijk.

Nu mijn sjaal klaar is, mag ik van mezelf weer iets nieuws beginnen op het breivlak. De keus is gevallen op de non-wool- sockwool. Of te wel sokkengaren zonder wol. Marina nam twee vrolijke bolletje voor me mee uit de USA. Omdat ik van iedere bol een sok maak, heb ik er voor gekozen mezelf uit te dagen en voor als nog gaat het goed. Met wat hulp van Marina heb ik nu twee sokken op een rondbreinaald. Het begin is er. Ik ben wel benieuwd of me dit nu echt gaat bevallen.

Blok 94 de lapjes komen uit de groene bak. Het lapje met alle vrolijke balletjes komt uit een kinderquilt.

Groetjes Helma

Lekker warm.

Twee weken terug schreef ik dat ik al ruim anderhalf jaar bezig ben met het breien van dezelfde sjaal. Het laatste stuk heb ik nu in een paar weken afgemaakt. De omslagdoek/sjaal is wel iets langer geworden dan ik oorspronkelijk verwachtte. Hier ligt hij volledig plat.

En als ik hem een beetje in model leg op de bank, zie je dat ik hier mezelf heerlijk warm in kan houden.

Blok 93 de lapjes komen uit de oranje bak. Het oranje met de boogjes hebt ik gebruikt in een tas.

Groetjes Helma.

Breiwerk.

Wie mij in het echt tegen komt, weet dat ik al anderhalf jaar bezig ben met het breien van deze sjaal.(omslagdoek) Op de foto kan je nu duidelijk zien dat ik ruimschoots over de helft ben. De naalden worden echt korter en dat helpt wel om snelheid te maken. Het mag nu geen half jaar meer duren voor hij klaar is om te gebruiken.

blok 78 de lapjes komen uit de groene bak. Het groen/witte bolletjes lapje komt van de hexabloementas.

Groetjes Helma

Warme voeten.

Weer een drukke week verder. Hoogste tijd voor een nieuw bericht. Zelf heb ik deze week nog geen naald vast gehad. En vandaag ben ik overdag in Den dolder druk met de winkel en lesgeven. Vanavond mag ik naar een concert waar mijn vader in het koor zingt, dus ik vermoed dat er ook vandaag geen steek wordt genaaid door mij. Miems daar en tegen heeft heel hard doorgebreid en kon afgelopen zaterdag Gijs, Sara en Lotte voorzien van lekker warme zelfgebreide sokken, die natuurlijk gelijk getest moesten worden.

IMG_2544 - kopie

Groetjes Helma

Vrijdag Breidag

Met de quiltdag voor de deur, zal het duidelijk zijn dat ik ook deze week niet toe ben gekomen aan breien of haken. Wat ik wel heb gedaan is een gratis les van Craftsy toevoegen aan mijn classes. Mocht je de site niet kennen, het is een walhalla van creatieve online-classes en een webshop zodat je de benodigde materialen kan  kopen. Daarnaast een grote hoeveelheid patronen. Een behoorlijk deel daarvan is gratis.

Deze keer koos ik voor  de les over haken met relief. Wil je meer weten? hier de link rechtstreeks naar deze les.

Groetjes Helma

 

 

Vrijdag Breidag

Alweer vrijdag. De hoogste tijd om te onthullen wat die rare roze sliert moest worden. Miems heeft de andere onderdelen gemaakt en alles in elkaar gezet. En dan krijg je dit.

Nog een foto van de ander kant. Dan kan je goed zien hoe lang deze Dino is. Lotte was er helemaal gelukkig mee.

En niet alleen Lotte kreeg een dino. Ook voor Gijs heeft Miems een dino gemaakt. Weer een heel ander model.

Groetjes Helma

Vrijdag Breidag.

Allereerst het breiwerkje van vorige week is klaar. wat het gaat worden blijf nog even geheim, wel kan ik zeggen dat Miems de andere onderdelen heeft gemaakt en zorgt dat het een geheel wordt.

In juni heb ik een cursus haken gedaan, om de aangeleerde vaardigheid te oefenen heb ik verschillende tasjes en andere dingen gehaakt. vandaag laat ik het laatste werkstuk zien. Een warme stola voor Miems.

Groetjes Helma

Vrijdag Breidag.

Sommige rubrieken komen terug. Allereerst schrijf ik op vrijdag over brei- en haakwerk. Hoewel ik vrijdag heel andere bezigheden had. (Daar zal ik zondag over schrijven.) Op de pennen heb ik nu een bijzonder project dat als het goed is volgende week weggeef. Dus geen verdere uitleg bij deze foto.

En dan nu een serie foto’s met de breiwerken van Miems en mijzelf van de afgelopen maanden voor zover ik er foto’s van heb. Allereerste een lieve trui voor Lotte.

Een stoere trui voor Gijs. Deze zijn beide door Miems gemaakt.

Twee bijpassende vestjes voor de tweeling Frederiek en Liza.

Voor Sara en Lotte heb ik een vergelijkbaar vest gemaakt. En hieronder een jongens versie voor Gijs.

Tot zover.

Groetjes Helma