Vrijdag Breidag

Met de quiltdag voor de deur, zal het duidelijk zijn dat ik ook deze week niet toe ben gekomen aan breien of haken. Wat ik wel heb gedaan is een gratis les van Craftsy toevoegen aan mijn classes. Mocht je de site niet kennen, het is een walhalla van creatieve online-classes en een webshop zodat je de benodigde materialen kan  kopen. Daarnaast een grote hoeveelheid patronen. Een behoorlijk deel daarvan is gratis.

Deze keer koos ik voor  de les over haken met relief. Wil je meer weten? hier de link rechtstreeks naar deze les.

Groetjes Helma

 

 

Vrijdag Breidag

Alweer vrijdag. De hoogste tijd om te onthullen wat die rare roze sliert moest worden. Miems heeft de andere onderdelen gemaakt en alles in elkaar gezet. En dan krijg je dit.

Nog een foto van de ander kant. Dan kan je goed zien hoe lang deze Dino is. Lotte was er helemaal gelukkig mee.

En niet alleen Lotte kreeg een dino. Ook voor Gijs heeft Miems een dino gemaakt. Weer een heel ander model.

Groetjes Helma

Vrijdag Breidag.

Allereerst het breiwerkje van vorige week is klaar. wat het gaat worden blijf nog even geheim, wel kan ik zeggen dat Miems de andere onderdelen heeft gemaakt en zorgt dat het een geheel wordt.

In juni heb ik een cursus haken gedaan, om de aangeleerde vaardigheid te oefenen heb ik verschillende tasjes en andere dingen gehaakt. vandaag laat ik het laatste werkstuk zien. Een warme stola voor Miems.

Groetjes Helma

Vrijdag Breidag.

Sommige rubrieken komen terug. Allereerst schrijf ik op vrijdag over brei- en haakwerk. Hoewel ik vrijdag heel andere bezigheden had. (Daar zal ik zondag over schrijven.) Op de pennen heb ik nu een bijzonder project dat als het goed is volgende week weggeef. Dus geen verdere uitleg bij deze foto.

En dan nu een serie foto’s met de breiwerken van Miems en mijzelf van de afgelopen maanden voor zover ik er foto’s van heb. Allereerste een lieve trui voor Lotte.

Een stoere trui voor Gijs. Deze zijn beide door Miems gemaakt.

Twee bijpassende vestjes voor de tweeling Frederiek en Liza.

Voor Sara en Lotte heb ik een vergelijkbaar vest gemaakt. En hieronder een jongens versie voor Gijs.

Tot zover.

Groetjes Helma

Vrijdag Breidag

Deze week was het te verwachten dat ik niet veel zou breien. Tenslotte ga je niet voor een quiltmidweek naar Texel om dan je breiwerk ter hand te nemen.  Toch heb ik gisteravond in een half uurtje de teen aan de tweede sok gebreid. Met behulp van hoffotograaf zuster Rosa II staan mijn beide voeten er gekleurd op.

Handtekening