Houten Klaas.

Het lukt niet vaak, maar één keer per jaar ga ik samen met mijn zusje uit eten. Deze keer belanden we in Badhoevedorp bij de ‘Houten Klaas’. Het voorgerecht was echt smullen.

IMG_1335

Daar volgde deze sate van ossehaas op.

IMG_1336

En ook het dessert gleed soepel naar binnen.

IMG_1338

Naast het eten, hebben ook alle tijd gehad om weer eens uitgebreid bij te praten. Op naar de volgende keer.

Groetjes Helma

Voor de zevende keer…

Als je dit blog al langer volgt, weet je dat er ieder jaar een Hemels Modder-diner plaats vind, waar Theo, Marrigje of ik koken uit kookboeken van het restaurant Hemelse Modder in Amsterdam. Dit jaar was Theo aan de beurt. Jammer genoeg was Katja zijn vrouw ziek, zij kon dus niet echt genieten van Theo’s kookkunsten. We begonnen de avond met een rilette van konijn en varkensvlees.

P1060030

Hierop volgde een heerlijke steak tartare.

P1060031

Marrigje hielp Theo een handje om de hoofdgang warm op tafel te zetten.

P1060035

De hoofdgang was een filet mignon met wortels en puree.

P1060036

En tot slot kwam deze taart op tafel.

P1060037

Na de laatste garnering te hebben aangebracht, kwam de echte test. Blijft de cheesecake heel als de springvorm is verwijderd.

P1060038

Niet helemaal, maar hij smaakte fantastisch. Alles bij elkaar weer een geslaagd Hemels modder DINER.

Groetjes Helma

 

Lekker, lekker, lekker.

Tijdens de midweek werd ik er weer aan herinnerd dat ik in eerdere midweken voor heerlijke pindakaastoffees zorgde. Dit heeft mij aangespoord om het recept dat voorheen makkelijk te vinden was op mijn blog opnieuw te plaatsen. Om dit voor elkaar te krijgen heb ik een back-up teruggeplaatst. Welliswaar zijn bijna alle berichten nu terug, maar niet alle foto’s zijn juist gekoppeld en verschillende links werken ook niet.

Daarom toch maar het hele recept hier nog een keer.

Pindakaastoffees.

Ingrediënten: 200 gr. caramels(Lonka, vanille), 75 gr. melkchocolade, 1 eetlepel melk, 3 eetlepels pindakaas, 2 1/2 kopje gebroken corn flakes

Ik maak altijd een viervoudig recept, dus de hoeveelheden op de foto’s zijn vier keer het lijstje hierboven.  Lees eerst de extra aanwijzingen. Verder spreekt de fotocollage voor zich.  De pan zet je op een middelgrote pit met het vuur half hoog. Zorg dat je continu roert, anders loop je het risico dat het aanbrandt. Het is de bedoeling dat de chocola en caramel helemaal gesmolten zijn, voordat je de andere ingrediënten toevoegt.  Met de keukenrol dep je overtollig vet op. Snijden kan na enkele uren, als het weer op kamertemperatuur is. Mocht je dat te lang duren, proef dan even met behulp van een theelepeltje.

Groetjes Helma

Het is weer genieten.

Na de mysterie-middag bij Marina vertrokken we richting Texel. We waren ruim op tijd voor de boot van half zes. Hier zien we hem aankomen varen om ons op te pikken.

Bij de Pelikaan werden we begroet door Carla, Nell en Gerry. Even snel de auto uitladen en dan hup aan tafel. De dames kregen romige kippensoep.

Zelf had ik een overheerlijke geitenkaassalade.

Als hoofdgerecht kon je kiezen voor een varkensschnitzel.

Of voor een stuk kabeljauwfilet.

Als dessert kozen vier dames voor fruit. Het boerenjongensdessert van Nell heb ik niet op de foto gezet, maar hier zie je het fruit.

Onder het genot van een kopje koffie hebben we nog een hele tijd zitten kletsen. Zo eerst lekker ontbijten en dan Den Burg onveilig maken.

Handtekening

P.S. Vandaag geen borduurdag, de randjes zijn nog niet gemaakt en het quilten staat deze week even voorop.

Pasen

Dit jaar heb ik meegedaan met een paaswake. De nacht eindigde met een wandeling naar de Spottershil op het voormalig floriade terrein. Daar gingen we de nieuwe dag begroeten. Toen we bovenop stonden schemerde het al een beetje.

Met alle bewolking was de verwachting voor een mooie zonsopgang niet erg hoog. Toen we de zon toch konden ontwaren was dat extra bijzonder.

En terwijl we terug wandelde brak de zon volledig door het wolkendek heen.

Voor we de kerkdienst in gingen, was er een heerlijk paasontbijt.

Handtekening

Quiltweekend Dennenheul 2014

Al snel na binnenkomst was de zaal ingericht. Iedereen had zijn eigen tafel. Aan het einde van de ochtend zag de zaal er zo uit.

De lunch bestond uit een uitgebreid buffet.

Het eten was prima verzorgt. Kijk maar naar de plaatjes.

 

 

En een speciaal toetje voor de jarige…

Het diner van zaterdagavond.

 

Miems kreeg een speciaal alcoholvrij dessert.

 

De meeste tijd heb ik dit weekend besteed aan quiltactiviteiten. Ik heb mezelf amper tijd gegund om foto’s te maken. Daarom heb ik slechts één foto van andermans werk. Hier zie je de Nearly Insane van Anica.

Ook van mijn eigen werk in aanbouw heb ik geen verdere foto’s. Gelukkig zijn er nog wel foto’s van de Show en Tell van zaterdagavond. Deze foto’s heb ik tot een filmpje gemaakt. Veel kijk plezier.

Handtekening

Vrijdag Verjaardag.

Normaal schrijf ik op vrijdag iets over mijn breiactiviteiten van de afgelopen week. Deze week is er niet te laten zien en bovendien ben ik vandaag jarig. Het feestje met mijn familie was al eerder deze week. Toen heb ik deze cakepops geserveerd.

Vandaag is natuurlijk ook niet zonder lekkers voorbij gegaan. Deze keer cakejes.

Als de koffie op is, ga ik nog even lekker achter de naaimachine.

Handtekening

Hemelse modder diner.

Afgelopen zaterdag was weer tijd voor het jaarlijkse Hemelse modder diner. Deze keer werd er door Theo en Katja gekookt. Voor we aten kon ik mooi even testen hoe comfortabel de erkerbank is met het kussen dat ik een paar weken geleden gemaakt heb.

De avond startte met champagne en heerlijke beenham en wat andere lekkernijen. Dit alles heb ik niet gefotografeerd. Wel heb ik de tomatenvissoep die hierop volgde vastgelegd op de gevoelige plaat.

Hier volgde een heerlijk mals stukje vlees met een overheerlijke linzensalade.

De maaltijd werd afgerond met een een eigen versie van dit nagerecht.

Ons bord zag er misschien wel anders uit, het smaakte heerlijk. Om je vingers bij af te likken.

De avond eindigde met een paar potjes 30 seconds. Theo en Marrigje tegen Katja en ik. Beide teams wonnen een keer, dus dat vraagt om een rematch.

Handtekening

Bijzondere uitnodiging.

Hoewel we als familie (Ouders, broers, zus, kleinkinderen en aanhang) regelmatig bij elkaar zijn, is het wel bijzonder dat Mijn oudste broer, mijn zus en ik samen een hapje gaan eten. En niet zomaar een hapje. Gert heeft ons uitgenodigd om een vorkje te prikken in een goed aangeschreven visrestaurant. Vanavond kan je me in het hartje van Haarlem vinden bij dit restaurant.

Handtekening

Wat kwam er op tafel?

Mijn oudste broer is jarig op tweede kerstdag en daarom heeft hij een dikke vinger in de pap als het gaat om het kerstdiner. En als wijnliefhebber begint bij hem het samenstellen van een menu bij de vraag: Wat drinken we?

De middag begon met thee en chocolaatjes. Waarna de oesters voorbij de champagne werden open gewrikt. De overheerlijke Spaanse ham, het zuurdesembrood met tapenade werden ook al genuttigd voordat we aan tafel gingen. Het voorgerecht was een super malse hertencarpaccio.

Voor de kinderen een iets andere invulling.

Daarna volgde reerugfilet met haricot vert met wilde paddenstoelen risotto. Het is best een truc om het eten voor elf volwassenen netjes en warm op tafel te krijgen.

Bovendien hadden de kinderen liever een minipannenkoek of boterham met chocopasta.

En als slot van dit overdadige maal was er een fantastische chocoladetaart

Het was een geslaagde avond met goed gezelschap en heerlijk eten en drinken. En dan ziet de tafel aan het einde van de avond er zo uit.

Handtekening