Smile….

Het zou eerst op 25 augustus plaatsvinden, maar dat was de enige regendag van de afgelopen zomer, dus is het nu eindelijk tijd voor de familiefotoshoot. Iedereen in het blauw/wit gekleed. We verzamelde op tijd. Genoten van wat drinken. En snoepte van Pindakaastoffees en zetten onze beste glimlach op. Na een uur had de fotograaf ruim driehonderd foto’s geschoten en vertrokken wij uit het park richting de BBQ bij mijn zusje thuis. De foto’s krijgen we later deze week. Voor nu kan ik alleen laten zien, dat we de bodem van de doos bijna bereikt hadden aan het einde van de dag.

Blok 99 de lapjes komen uit de groene bak. De donker groene stof met goud accenten komt uit het kerstkleed met schaduwster.

Groetjes Helma

De tweede ronde.

Voor de tweede ronde is niet alles hetzelfde. Maar de pannen op het gasfornuis zijn niet kleiner geworden.

We eten we vandaag beenham in plaats van draadjesvlees.

En de appelmoes is vervangen door zelf gestoofde peertjes.

De maaltijd eindigde weer met een heerlijk dessert.

Blok 98 De lapjes komen uit de oranje bak. Ik heb geen idee in welke projecten deze lapjes gebruikt zijn.

Groetjes Helma

 

De eerste ronde.

Het begint met het vullen van de pannen.

Er zitten aardappels en groenten in. Kijk maar.

De buffet tafel is bijna gevuld.

De rode pan is gevuld met klassiek draadjesvlees. En de appelmoes was vers gemaakt.

De pan was aan het einde van de avond echt leeg.

Gelukkig had iedereen nog wel een gaatje gehouden voor het dessert.

Vanavond de tweede ronde.

Blok 97 De lapjes komen uit de roze bak. Het vlinderstofje zit in de kattenquilt en de konijnenquilt.

Groetjes Helma

 

Op herhaling.

Afgelopen week kwam het verzoek of ik het recept voor de pindakaastoffees nogmaals wilde delen. Na wat zoek werk heb ik de bijpassende foto gevonden.

hemelse modder

En hier onder zowel een pdf als een word-bestand met het recept.

Pindakaastoffees

Pindakaastoffees

Blok 71 De lapjes komen uit de gele bak. Het lapje met de gekleurde bolletjes komt uit een dino-quilt.

Groetjes Helma

Houten Klaas.

Het lukt niet vaak, maar één keer per jaar ga ik samen met mijn zusje uit eten. Deze keer belanden we in Badhoevedorp bij de ‘Houten Klaas’. Het voorgerecht was echt smullen.

IMG_1335

Daar volgde deze sate van ossehaas op.

IMG_1336

En ook het dessert gleed soepel naar binnen.

IMG_1338

Naast het eten, hebben ook alle tijd gehad om weer eens uitgebreid bij te praten. Op naar de volgende keer.

Groetjes Helma

Voor de zevende keer…

Als je dit blog al langer volgt, weet je dat er ieder jaar een Hemels Modder-diner plaats vind, waar Theo, Marrigje of ik koken uit kookboeken van het restaurant Hemelse Modder in Amsterdam. Dit jaar was Theo aan de beurt. Jammer genoeg was Katja zijn vrouw ziek, zij kon dus niet echt genieten van Theo’s kookkunsten. We begonnen de avond met een rilette van konijn en varkensvlees.

P1060030

Hierop volgde een heerlijke steak tartare.

P1060031

Marrigje hielp Theo een handje om de hoofdgang warm op tafel te zetten.

P1060035

De hoofdgang was een filet mignon met wortels en puree.

P1060036

En tot slot kwam deze taart op tafel.

P1060037

Na de laatste garnering te hebben aangebracht, kwam de echte test. Blijft de cheesecake heel als de springvorm is verwijderd.

P1060038

Niet helemaal, maar hij smaakte fantastisch. Alles bij elkaar weer een geslaagd Hemels modder DINER.

Groetjes Helma

 

Lekker, lekker, lekker.

Tijdens de midweek werd ik er weer aan herinnerd dat ik in eerdere midweken voor heerlijke pindakaastoffees zorgde. Dit heeft mij aangespoord om het recept dat voorheen makkelijk te vinden was op mijn blog opnieuw te plaatsen. Om dit voor elkaar te krijgen heb ik een back-up teruggeplaatst. Welliswaar zijn bijna alle berichten nu terug, maar niet alle foto’s zijn juist gekoppeld en verschillende links werken ook niet.

Daarom toch maar het hele recept hier nog een keer.

Pindakaastoffees.

Ingrediënten: 200 gr. caramels(Lonka, vanille), 75 gr. melkchocolade, 1 eetlepel melk, 3 eetlepels pindakaas, 2 1/2 kopje gebroken corn flakes

Ik maak altijd een viervoudig recept, dus de hoeveelheden op de foto’s zijn vier keer het lijstje hierboven.  Lees eerst de extra aanwijzingen. Verder spreekt de fotocollage voor zich.  De pan zet je op een middelgrote pit met het vuur half hoog. Zorg dat je continu roert, anders loop je het risico dat het aanbrandt. Het is de bedoeling dat de chocola en caramel helemaal gesmolten zijn, voordat je de andere ingrediënten toevoegt.  Met de keukenrol dep je overtollig vet op. Snijden kan na enkele uren, als het weer op kamertemperatuur is. Mocht je dat te lang duren, proef dan even met behulp van een theelepeltje.

Groetjes Helma

Het is weer genieten.

Na de mysterie-middag bij Marina vertrokken we richting Texel. We waren ruim op tijd voor de boot van half zes. Hier zien we hem aankomen varen om ons op te pikken.

Bij de Pelikaan werden we begroet door Carla, Nell en Gerry. Even snel de auto uitladen en dan hup aan tafel. De dames kregen romige kippensoep.

Zelf had ik een overheerlijke geitenkaassalade.

Als hoofdgerecht kon je kiezen voor een varkensschnitzel.

Of voor een stuk kabeljauwfilet.

Als dessert kozen vier dames voor fruit. Het boerenjongensdessert van Nell heb ik niet op de foto gezet, maar hier zie je het fruit.

Onder het genot van een kopje koffie hebben we nog een hele tijd zitten kletsen. Zo eerst lekker ontbijten en dan Den Burg onveilig maken.

Handtekening

P.S. Vandaag geen borduurdag, de randjes zijn nog niet gemaakt en het quilten staat deze week even voorop.

Pasen

Dit jaar heb ik meegedaan met een paaswake. De nacht eindigde met een wandeling naar de Spottershil op het voormalig floriade terrein. Daar gingen we de nieuwe dag begroeten. Toen we bovenop stonden schemerde het al een beetje.

Met alle bewolking was de verwachting voor een mooie zonsopgang niet erg hoog. Toen we de zon toch konden ontwaren was dat extra bijzonder.

En terwijl we terug wandelde brak de zon volledig door het wolkendek heen.

Voor we de kerkdienst in gingen, was er een heerlijk paasontbijt.

Handtekening

Quiltweekend Dennenheul 2014

Al snel na binnenkomst was de zaal ingericht. Iedereen had zijn eigen tafel. Aan het einde van de ochtend zag de zaal er zo uit.

De lunch bestond uit een uitgebreid buffet.

Het eten was prima verzorgt. Kijk maar naar de plaatjes.

 

 

En een speciaal toetje voor de jarige…

Het diner van zaterdagavond.

 

Miems kreeg een speciaal alcoholvrij dessert.

 

De meeste tijd heb ik dit weekend besteed aan quiltactiviteiten. Ik heb mezelf amper tijd gegund om foto’s te maken. Daarom heb ik slechts één foto van andermans werk. Hier zie je de Nearly Insane van Anica.

Ook van mijn eigen werk in aanbouw heb ik geen verdere foto’s. Gelukkig zijn er nog wel foto’s van de Show en Tell van zaterdagavond. Deze foto’s heb ik tot een filmpje gemaakt. Veel kijk plezier.

Handtekening