Er is een plan.

De dames hebben met veel enthousiasme hun katten en konijnen in rijtjes gelegd. De konijnen van Liza moeten zoals op onderstaande foto staat in elkaar.  Er komt overal wel nog grijze achtergrondstof tussen, anders zou de quilt wel erg smal worden. Het losse konijn komt op de achterkant.

En Frederiek heeft haar katten ook allemaal een leuk plekje gegeven. Hier geldt hetzelfde als het gaat om de achtergrondstof en het losse katje.

Blok 37 De lapjes komen uit de bruine bak. Het koffielapje heeft Miems ooit gebruikt in placemats.

Groetjes Helma

Brilletje erbij….

De Konijnen zijn klaar. Nog even geen foto. Op het patroon van de katten staat bij een paar katjes een brilletje op de neus. Nu voor zowel de katten als de konijnen de voorbereiding doen om straks als Frederiek en Liza hun dieren uitleggen, hen ook te laten bepalen welk konijn of kat een bril nodig heeft.

Blok 36 de lapjes komen uit de gele bak. Het eerste blok met driehoeken. Het begint gelukkig niet al te ingewikkeld.

Groetjes Helma

En van zes naar tien.

En de kattenfamilie is weer uitgebreidt met een nieuwe soort. Drie varianten vindt je in dit tiental. Deze katjes werden door Miems gemaakt. Ikzelf ben bezig met de konijnen, maar moet nogal vaak achteruit werken, omdat ik niet zit op te letten. Pfffff.

Blok 27 de lapjes komen uit de bruine bak. De lapjes met centimeter en teksten heb ik gebruikt om een reisstrijkijzertasje te maken.

Groetjes Helma

De eerste Katjes.

Afgelopen zaterdag liet ik de eerste fase van twee nieuwe projecten zien. Hoogste tijd om nog een tipje van de sluier op te lichten. Deze twee schattige katjes zijn het begin van de quilt voor Frederiek. Nu moet ik eerst weer gaan snijden, maar de hitte maakt me iets minder actief.

Blok 12. Gemaakt van leuke resten uit de oranje bak. Geen idee in welk project ze eerder zijn gebruikt.

Groetjes Helma

De projecten.

Zoals altijd begon de midweek met het begroeten van oude bekende en blije nieuwe gezichten. Al snel was het een gezellige boel. Ineke kwam daarna met haar gebruikelijke voorstelrondje en natuurlijk liet zij de projecten die waaruit wij een keus konden maken deze midweek.

Het eerst project, de hartjesquilt, maak met behulp van een jellyrol. De hartjeblokken worden afgewisseld met strokenblokken. Hier een detail van de quilt, die niet goed vlak lag. Hierdoor lijkt het allemaal erg scheef, maar dat is het niet.

het tweede project, de tulpenquilt, maakt ook met behulp van een jellyrol. Dit is een heel groot voorbeeld, dus ook weer een golvende detailfoto.

Het derde project is een tas. Deze keer de big shopper. Geschikt om een grote snijmat, linialen en verder quiltbenodigheden in mee te nemen. Hij heeft twee leuk ‘voorkanten’.

En het vierde project tot slot, is een gezellige kattenquilt. Dit is het project waar ik mee aan de slag ga. Hier een foto van één blok.

Tot zover. Nu ga ik lekker slapen.

Handtekening