Gratis op te halen.

Miems en ik hebben opgeruimd. En daarbij kwamen we een grote zak met kerststofjes tegen die we graag aan iemand anders cadeau doen. Het is echter te zwaar om zomaar gratis op te sturen. Daarom kan de zak gratis worden opgehaald, tenzij de portokosten voor je rekening wil nemen, dat mag natuurlijk ook. Ik heb even gewogen en het weegt ruim twee kilo. Bij de post kost het versturen dan 6,75.  Hier onder zie je een foto van de hele berg. Niet alles is goed te zien, maar het zijn wel allemaal quiltstoffen. Als je interesse hebt laat dan een reactie achter op dit bericht. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Groetjes Helma

De lapjes zijn vergeven.

Ze kan het niet laten…

Zoals vele van jullie weten is Miems gevallen en heeft een nieuwe schouderkop gekregen. Nu mag ze van de dokter haar onderarm en hand gewoon inspannen en ze hoeft ook niet continu haar arm in de mitella te houden. En dat bied mogelijkheden. We waren nog amper thuis of ze heeft de Variahexagonnen opgesnord en is begonnen met het plakken en naaien van de tussendriehoekjes. In het begin merkte ze wel dat de spieren in haar arm erg verslapt waren, maar inmiddels gaat het steeds makkelijker. Hier een foto van de eerste genaaide Variahexagonnen. Miems is weer helemaal in haar element. Er was niets zo erg als het niet kunnen rommelen met lapjes.

Groetjes Helma

Afronden of afvierkanten??

Het is fantastisch om met kinderen is op de naaimachine te maken, maar er zijn dingen die je dan toch echt even zelf moet doen. Zoals het maken van binding.

En als je ongeveer 50 meter nodig hebt kan je dat natuurlijk beter even oprollen op zo’n handig plastic ding van de bouwmarkt. Daarna moet het ook nog ergens aan worden vastgenaaid. En dan krijg je dit.

En dan nog vier naadjes per lap en je hebt vijf heel bijzondere en unieke mappen. Meiden, ik vind ze helemaal top!

En nu weer snel verder aan mijn eigen quiltwerkjes.

Groetjes Helma