Labels.

Sinds in januari de UFO-club van start ging, heb ik al 8 quilts afgemaakt. Ook deze maand ga ik aan de slag met een top, die omgetoverd moet worden tot quilt. Het laatste onderdeel van een quilt is het label toevoegen. En steeds iets bijpassend vinden is niet makkelijk. Daar gaat dit boek in de toekomst een positieve rol in spelen.

IMG_1209

Groetjes Helma

Mystery sock

Op ravelry zijn er allerlei groepen met gezamenlijke projecten. Op de groep Tour de Sock zag ik een mystery sock langskomen. Eerst heb ik drie dagen zitten worstelen met een kabelnaaldje voor de boord.

36F6D18E-9AB1-4228-A151-A977A5E475E3

Nu de boord klaar is, en ik heb kabelnaaldje kan laten liggen gaat het een stuk sneller. Laptop in de tv-stand, tv er naast aan op een simpel programma en breien maar.

IMG_1205

En zodat jullie het patroon beter kunnen zien, een close-up met mijn hand in de sok. Geen idee hoe het verder gaat worden, maar toe nu toe vind ik ze mooi worden.

IMG_1206

Morgen komt de laatste clue, hopelijk met foto’s.

Groetjes Helma

Top is klaar.

Op de foto zie ik het effect nog beter als in het echt. Wel zijn de kleuren mooier in het echt, maar als hij straks doorgequilt is, maak een nieuwe foto, hopelijk met betere kleuren.

IMG_1200

Heb je ook nog een layer cake of Jellyroll liggen? 28 september kan je in een middag bij Marina’s quiltcorner leren hoe je deze Bargello quilt maakt. Opgeven kan via quiltcorner.nl

Nu lekker verder met sokken breien

Fijne avond allemaal .

Groetjes Helma

Snijden, naaien, herhaal….

Het layer cake quiltje vordert gestaag. Na het naaien was het weer tijd een uitgebreide snijsessie. Dat levert een bakje met afval op.

IMG_1191

En een serie bakjes met de stroken die weer aan elkaar genaaid moeten worden. Pen en afplaktape bij de hand om alles geordend te houden.

IMG_1192

Inmiddels zitten de eerste stroken al weer aan elkaar. Kan niet haast niet wachten om het eindresultaat te zien.

IMG_1193

Groetjes Helma

Kiezen, kiezen, kiezen.

Ik kan niet kiezen. De halve sok roept dat ik verder moet breien. Er staat bij de Tour de Sock (Ravelry group) een superleuke sok op de lijst. En ik heb een begin gemaakt met het naaien van de Layer Cake quilt. Ik denk dat ik het vanavond maar afwissel. Eerst meer een tijdje achter de naaimachine om aan deze rij stroken nog het een en ander toe te voegen.

IMG_1184

Groetjes Helma

Halve sok

Gisteren kwam David een dagje logeren. Dat er erg gezellig, maar maakt ook dat je niet aan je normale activiteiten toe komt. Gelukkig is het een makkelijke eter. Zeker als je hem verwent met zijn lievelingsfruit aardbeien.

IMG_1175

Toch heb ik tussen alle bedrijven door een nieuwe sok opgezet en is die bijna halverwege.

IMG_1177

Inmiddels is David weer naar huis. Wat achter bleef is een heerlijke doos chocolaatjes en nog wat rondslingerende speeltjes.

IMG_1176

Groetjes Helma

Showen en meer.

Gisteren stond in het teken van bijkletsen, elkaar werk bewonderen, samen plannen maken voor de volgende stap van een quilt en o,ja we hebben ook nog genaaid en gesneden. Maar ik mag hier eerst showen wat Bep tijdens haar vakantie heeft gedaan. Het begint al bij het te schattige blikje waar haar project in zit.

IMG_1159

En wat eruit komt is helemaal te gek. De maat van 1 hexagon is een kwart inch.

IMG_1160

Bep en ik waren beide aan het snijden. Ik heb vierkantjes gemaakt voor de rand van de TULA-sterrenquilt. Bep is de gestreepte puntjes voor de TULA-sterrenblokken aan het snijden. Haar quilt krijgt een blauwe achtergrondstof, dat is heel anders dan het wit dat ik koos. Ik ben benieuwd hoe het eruit gaat zien.

IMG_1158

Miems naaide ondertussen rustig verder aan de stroken van de layer cake quilt. Ze is inmiddels bijna op de helft, dus dat wordt ook wel wat.

IMG_1172

Groetjes Helma

Passend!

Vandaag was het eindelijk weer eens tijd om een dagje met Bep door te brengen. Door vakantie en andere zaken, was het bijna twee maanden geleden dat we elkaar hadden gezien. Miems en ik reden deze keer naar Julianadorp, waar we hartelijk werden ontvangen. De avond ervoor had ik de laatste steken van de sokken voor Bep gebreid. Nog wat draadjes afwerken en Bep kan passen. Ze zitten als gegoten, maar gauw weer uit. Op dit moment veel te warm.

IMG_1156

Groetjes Helma