Dagje met Bep.

Vanmorgen vertrok ik al vroeg richting Julianadorp. Tijd om een dagje samen met Bep lekker met lapjes te klooien. Bep was bezig met het voorbereiden van de applicatieblokken van de Bluebirdlanequilt.

IMG_1889

Ik had de doos van mijn UFO van de maand meegenomen. Het doel is om voor de volgende bijeenkomst de quilt Welcome to the northpole af te maken. Bij het openen van de doos bleek ik al verder te zijn dan ik dacht. Na het opmaat snijden van de blokken moest de top alleen nog in elkaar worden gezet. En dat is me vandaag gelukt. Volgende stap is natuurlijk om er echt een quilt van te maken, maar ik al blij met het resultaat tot nu toe.

IMG_1888

Groetjes Helma

Onthulling….

Vandaag mocht Oma eindelijk haar jongste kleinkind vasthouden. Hoogste tijd om haar de quilt te geven die al enige tijd voor haar klaar lag. Natuurlijk netjes ingepakt.

33cfa3ef-86eb-4da5-ac44-a5db8e0bd4ac

En dit kwam er uit.

IMG_1677

Even een beetje inzomen zodat je een beter beeld krijgt van de drie kabouters.

IMG_1678

En de achterkant is ook vol met kabouters.

IMG_1679

En natuurlijk hoort op een quilt als deze een label.

IMG_1680

Groetjes Helma

Eerst proberen.

De quilt die ik deze maand zal doorquilten is inmiddels in de ditch gequilt. Dat wil zeggen dat ik alle blokken en de buitenrand heb vastgezet. Nu moet er nog wel iets gebeuren in de blokken zelf, omdat ze anders uitzakken. Een prima gelegenheid om weer eens met de mallen te gaan werken. Eerst alle materialen bij elkaar zoeken.

IMG_1854

Dan de machine goed inregelen. Dat had nog al wat voeten in de aarde, maar daar zal ik jullie niet mee vervelen.

6956D242-0680-42D4-9E39-D4835CF21E34

Het eerste test blok met meerdere ideeën door elkaar.

IMG_1855

Daarna nog twee testjes met het idee dat ik wil gaan gebruiken. Deze keer proeflapjes die ik tot een ragtime quilt wil maken. Nu alleen nog op de quilt uitvoeren.

IMG_1856

Groetjes Helma