Leren koken.

Gisteravond hebben Miems en ik de cadeaubon die we bij ons afscheid van de Berenclub kregen. Om 19.00 uur werden we welkom geheten met een drankje. Daarna gingen we alle 14 aan de slag. Ieder had zijn eigen werkplek. Daar lagen alle ingrediënten en een geplastificeerd recept klaar.We werkte in tweetallen en daarom werden er dan ook zeven gerechten tegelijk bereidt. Dit is onze werkplek.

We gaan viskroketjes maken. Eerst aardappels schillen en andere voorbereidingen.

Terwijl de aardappels kookten, was het tijd om de vis in bouillon te pocheren.

Het lokaal werd onder tussen lekker warm met al die pannen op het vuur. Hier ook een blik op de andere werkplekken.

Hierboven werden Spaanse gehaktballetjes en kip Piri Piri gemaakt. Hier zie je zelf gemaakte pasta en de eerste soesjes uit de oven.

En ook nog spiesjes met garnalen en een prosciutto -rol. Bovendien werd er door ook nog gewerkt aan een dessert.

Inmiddels waren onze kroketjes klaar om te worden gefrituurd.

De andere gerechten waren ook bijna klaar dus tijd om aan tafel te gaan. Eerst een foto van de gedekte tafel met al een paar gerechten.

De laatste gerechten werden op tafel gezet en we konden gaan proeven van onze arbeid.

Wij kunnen gaan snoepen en ondertussen….

Heerlijk is dat. Wel rommel maken, maar niet hoeven opruimen. Tot slot kregen we nog een heerlijk chocolade dessert.

Alles bij elkaar een geslaagde avond. Nu eerst genieten van een Van der Valk ontbijt. We hebben overnacht naast Diergaarde Blijdorp. Daarna op weg naar Zuid Beijerland voor de prikborddag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.