WOW

Uitschakelen.Wow

Gijs is een ondernemend jongetje dat een grote fascinatie heeft voor knopjes. De knopjes van de telefoon, wasmachine, magnetron, oven, gasfornuis, computer, lichtknopjes enzovoort. Deze fascinatie kan je positief benoemen als leergierig. Hij wil weten hoe het werkt.

Echter deze nieuwsgierigheid heeft ook wat nadelige gevolgen. In heel het huis blijven lampen branden. Het is hem al twee keer gelukt een lege wasmachine te laten draaien. Ook maakte hij zo gebruik van de knopjes van de telefoon dat iedereen een dag lang de ingesprektoon te horen kreeg. Dit zijn allemaal nog vrij onschuldige acties van Gijs. Het kost wat stroom en water, maar dat is dan ook alles. Een dagje onbereikbaar zijn, is in deze tijd van altijd haasten ook wel eens goed, dus daar doen we ook niet al te moeilijk over, maar de grote vraag is natuurlijk wat volgt.

Het gasfornuis is geen speelgoed. Ik moet er niet aan denken dat hij een gaspit openzet. En daarom is Gijs nu nooit alleen in de keuken. Veiligheid gaat voor. Dat snap ik ook wel, maar je kunt Gijs niet altijd bij alle knopjes weghouden.

Hier is een andere oplossing noodzakelijk. Mijn idee zou zijn, buig zijn fascinatie naar jouw hand. Leer die jongen dat het nog veel leuker is om alle apparaten uit te schakelen. Hoe je doe je dat, zul je je afvragen. Heel simpel veel herhalen, uitschakelen, uitschakelen, uitschakelen en nog een uitschakelen. Net zo lang tot hij er zelf een mantra van maakt. Uitschakelen, uitschakelen, uitschaaaaaaaaaaaaaaakelen!

Wil je nog meer WOW’s lezen klik dan op onderstaande link.

http://aline21.web-log.nl/aline21/2010/05/wow—uitschake.html?cid=27347001#comment-27347001

Please use the translate button

5 gedachten aan “WOW”

  1. Dat is inderdaad veel handiger dan inschakelen… en bespaard ook nog wat geld… 😉 Leuke WOW!..

  2. Wie zei ook al weer dat kindertjes handenbindertjes zijn 😉
    En ja dat kan vermoeiend zijn maar ook innovatief.

    Mooie WOW

  3. Er zijn ook handige kinderveilige oplossingen,maar uitschakelen leren kan geen kwaad.

Reacties zijn gesloten.