Randje

De blokken van de Crown of thorns zitten aan elkaar. Tijd voor de rand. Na wat rekenwerk en kijken wat ik mooi vind, als ik het naast de top leg. Besluit ik om een smal randje van de roze lapjes te maken. En hoe doe ik dat. Ik snij eerst van iedere kleur een stook, die stroken naai ik aan elkaar.

Quilten 001
Deze stroken stijk ik. Daarna gaan we weer snijden.

Quilten 002
 Eerst even goed haaks maken en dan kan het stroken snijden beginnen.

Quilten 003
Dan kruip ik weer achter de naaimachine om de stroken aan elkaar te naaien.

Quilten 006
Tijd om te strijken. Op dit moment kwam ik er achter dat ik beter de naden open had kunnen strijken, maar nu met al die korte naadjes laat ik het zitten. Tip voor de volgende keer.  Ik gebruik het kleine strijkijzer, omdat ik dan betere controle heb over het strijken.

Quilten 007
Als alles netjes is gestreken, speld ik het netjes aan de top.

Quilten 008
Ik naai het vervolgens met een smal naadje vast aan de top. Steeds een zijde tegelijk. Bij de laatste zijde heb ik in dit geval de eerste strook weer een stukje losgehaald, zodat het dakpan-effect in alle hoeken hetzelfde is.

Quilten 009
Daarna ik het een kwestie van het aanzetten van de randstof. In mijn geval zijn het nog twee stroken. Hier het eindresultaat.

Crown of thorns 001
Een foto van de hele quilt laat ik pas zien als hij helemaal gequilt is.

Groetjes Helma

Please use the translate button.