Tussendoortje.

Op de quiltdag kregen alle deelnemers een goody bag mee naar huis. Daarin zat onder andere een leuk pakketje in van Ellie’s Quiltplace. Je kon er volgens het patroon een speldenkussen of een onderzetter van maken. Natuurlijk moest ik het net weer even anders doen.

P1060569

Het is een naaldenmapje geworden. Toen ik naderhand de beschrijving las,zag ik pas dat de tekst in de rondjes ook op een lichte ondergrond werden genaaid. Ach, als je zo eigenwijs bent als ik, is lezen blijkbaar toch geen luxe. Hier nog een collage zodat het naaldenmapje aan alle kanten te bewonderen is.

2016-10

Groetjes Helma

Waar het mee begon?

Afgelopen maandag schreef ik een bericht over de leuke mappen die Gijs en Lotte gemaakt hebben. Dat was niet de eerste map die ik maakte. In het najaar geef ik een cursus genaamd Love letters. Dan leer je hoe je op een vrije manier alle letters van het alfabet kan maken. Het voorbeeld dat ik maakte bevat tientallen keren het woord Love. Maar er is veel meer mogelijk met letters. Komende zaterdag 3 september is deze map in het echt te bewonderen tijdens de open dag van Marina’s Quiltcorner in Den Dolder.

P1050693

 

Mijn Ufo-dag.

In het vorige bericht liet ik zien wat de andere deelnemers deden tijdens de UFO-dag. Nu wat ik deed. Allereerst pakte ik geen UFO, maar een project dat wel al een tijdje lag te wachten. Ik heb een werkeiland voor Miems gemaakt. Dit is de buitenkant.

Op de buitenkant kan je strijken. Binnenin zit aan de ene kant een snijmat en aan de andere kant onder een foamlaag een schuurpapiertje voor het aftekenen van malletjes op stof. Kijk maar.

Handtekening

Goed aangekomen.

Maandag lag hij bij Annemieke op de mat en vandaag heeft ook Annelies haar prijs ontvangen. Ik had bij het 1200ste bericht een give-away georganiseerd. Het enige dat ik wilde weten was een lievelingskleur. En wat er te winnen viel, bleef een verrassing. Nu de winnaars hun post hebben ontvangen kunnen jullie zien wat ik heb gemaakt. Twee naaldenmapjes met scharenstof aan de binnenkant. Het patroon van het naaldenblok komt uit één van de boeken die ik in Houston heb gekocht.

 

Handtekening

 

De workshop van zaterdag.

Na een midweek quilten was het zaterdag de hoogste tijd om een workshop te volgen. We hebben allemaal een zogenaamd werkeiland gemaakt. Binnen in de map een snijmat en schuurpapiervak. En op de buitenzijde kan worden gestreken. Dit alles makkelijk mee te nemen naar een volgende workshop. Hier zie je alle mappen bij elkaar. Drie keer raden welke van mij is.

Handtekening

Er liggen er nog twee op me te wachten.

Het is gelukt om drie van de vijf mappen volledig at te maken. De kinderen hebben dinsdag op de Berenclub het baisband gespeld en genaaid. Ik heb vanavond de uiteinde dubbelgenaaid, zodat de miniquilt omgetoverd wordt tot een maphoes. Hier de resultaten. Morgen ga ik verder met de twee laatste mappen en zal ik een begin maken met het inzetten van de ritsen in de etui’s.

Handtekening