Een dagje in het zuiden.

Hier werden Miems, Bep en ik vanmorgen wakker.

P1060051

En dit was het uitzicht.

P1060053

De keuken.

P1060054

Een slaapkamer.

P1060056

En de salontafel waar we ontspannen aan het ontbijt zaten.

P1060057

Om tien uur parkeerde we bij het mecc. En voor we het wisten liepen we tussen allemaal leuke winkeltjes door, die veelste veel leuke dingen verkochten.

P1060131

Ook de stichting droomdekentje was aanwezig.

P1060062

Stichting Verdanda was tussen de winkeltjes te vinden.

P1060531

Zij hadden ook plek om de quilts van de ingeleverde blokken. Zijn het geen plaatjes?

P1060532

Nu laat ik geen foto’s van de quilts zien, omdat je morgen zelf ze nog kan gaan bekijken. Oké, één foto dan. Dit is de best of show quilt.

P1060368

Moe maar voldaan reden we terug naar Euverem. Eerst een potje thee en natuurlijk sfeerverlichting.

P1060537

Bep heeft al snel de tafel gedekt.

P1060542

Zelf hield ik me bezig met het roeren in de pannen.

P1060543

Alles bij elkaar een geslaagde dag.

Groetjes Helma

 

Roadtrip….

Vanmorgen was het zover. Miems, Bep en ik vertrekken vandaag richting Maastricht. Onderweg maakte we een kleine detour. We reden over de maasdijk en kwamen uit bij Woudrichem. De quiltwinkel Schering en Inslag gaat stoppen, maar wij zijn er nog leuk geslaagd.

TN_500x0_IMG_1137

Daarna vervolgde de reis naar het lieflijke plaatsje Euverem. De avond eindigde met een handwerkje op de bank.

P1060050

Groetjes Helma

De laatste foto’s van het quiltfestival.

Vorige week zondag was het de laatste dag van het quiltfestival Groningen Noord. Miems en ik zijn toen langs de laatste lokaties gegaan. We begonnen in Usquert, en hoewel het spetterde, was een regenjas niet nodig. Doordat het zo warm was, droogde je gelijk weer op.  Tijdens de wandeling van de ene lokatie naar de andere zag ik nog een mooie quilt hangen. 

In onderstaand filmpje de quilts die in Usquert werden geshowd.

En dan het allerlaatste filmpje met de quilts in Warffum en Breede. Bovendien een paar foto’s van het Openluchtmuseum in Warffum.

Veel kijkplezier.

Groetjes Helma

En nog meer foto’s….

Vorige week zaterdag bezochten Miems en ik nog meer lokaties van het quiltfestival Groningen Noord. Deze keer heb ik er voor gekozen om de foto’s tot twee filmpjes te maken. In het eerste zie je de quilts die hingen in Eemshaven en de verschillende lokaties in Uithuizen.

Het tweede filmpjes bevat de foto’s van de verschillende tentoonstellingen in Rottum, Kantens en Zandeweer. Helaas hield de batterij het na Rottum voor gezien. Daarom zijn het aantal foto’s van Kantens en Zandeweer zeer beperkt. Soms is het slechts een foto van de lokatie.

In het dorpshuis ’t Schienvat te Kantens werden de quilts van de wedstrijd geshowd. Het thema dit jaar was “vlucht” Hieronder een foto van de winnaar ins de categorie Traditioneel-Eigentijds gemaakt door Lynn ten Kate.

Groetjes Helma

Nog meer foto’s

Vorige week vrijdag bezochten Miems en ik naast de Roakeldaishal nog vijf lokaties. Hier is het filmpje van de eerste lokatie Uithuizermeeden.

Hierna volgde Oosternieland.

Waarna we naar Oldenzijl reden waar zowel in de kerk als het dorpshuis quilts waren te bewonderen. Dit bezoek was het hoogtepunt van het hele festival. De quilts van Irina Voronina zijn werkelijk te bijzonder voor woorden. Hieronder zie je een van haar werkstukken.

De rest van haar werkstukken zie je in onderstaand filmpje.

En tot slot mochten we in Eppenhuizen genieten van de werken van Jana Haklova.

Groetjes Helma

Quiltfestival Groningen.

Afgelopen weekend waren er op het Quiltfestival in Noord Groningen van 30 personen of groepen quilts te bewonderen. Deze waren verspreid over 25 lokaties. Het is me nog niet gelukt om alle foto’s toonbaar te maken. Om jullie niet langer te laten wachten, ga ik het in delen publiceren. Het eerste filmpje is van Gewest Salland/Overijssel van het quiltersgilde.

Veel kijkplezier.

Groetjes Helma

Quiltfestival 2016 Noord Groningen.

Miems en ik vertrokken gistermorgen op ons gemak richting Groningen. We waren rond het middaguur in Warffum.Eerst werd er geluncht. En toen kon het genieten beginnen. Foto’s van de quilts komen pas na afloop van de tentoonstelling, dus daarom foto’s van de lokaties. Van de Roakeldaishal heb ik geen foto, maar wel van de Mariakerk waar we daarna terecht kwamen.

De kerk was van binnen ook bijzonder.

Toen we bij de St. Nicolaas kerk in Oosternieland naar de auto liepen, was dit ons uitzicht. 

De bus hoort bij het festival en brengt je gratis langs alle lokaties. Vervolgens gingen we door naar de Nicolaaskerk in Oldenzijl.

Die binnenin werd gerestaureerd.

Hier hingen de meest in het oog springende quilts van de dag. We konden het niet laten om de catalogus mee te nemen.

Tot onze verrassing hingen in het dorpshuis er vlak naast nog meer van haar werken. Terwijl we van lokatie naar lokatie gaan genieten we van het wijdse landschap. Zo anders als dat we in de Randstad gewend zijn.

De laatste lokatie van de dag was de kerk in Eppenhuizen.

In de tuin zagen we daar een fantastische pioenroos. Ja, quilters kijken verder dan hun neus lang is.

Straks verder. Er zijn nog 20 lokaties die we niet bezocht hebben.

Groetjes Helma

Patchwork en quiltdagen Rijswijk

Afgelopen zaterdag ben ik samen met Bep en Miems naar Rijswijk geweest. Zelf ligt mijn interesse voornamelijk bij het Quilten, maar zowel Bep als Miems zijn bezig met een poppenhuis. Ze konden hun hart ophalen op de Poppenhuizen, poppen & miniaturenbeurs. Zij spelen ook met lapjes hoor, maar voor hun was het dubbel feest. Het is niet gelukt om van alle quilts die tentoongesteld werden foto’s te maken, maar van een groot deel wel. Hier een compilatiefilmpje.

En dan ook nog maar even een foto van mijn aankopen.

Groetjes Helma

Retour.

1 april was het zover, er stond een tripje naar Sebaldeburen in de agenda.

Toen ik weer thuis was zag de kofferbak van mijn auto er zo uit. Wat zit er onder die beige quilt????? Kijk maar.

Al mijn quilts zijn weer thuis. En mocht je nu denken dat de winkel van Trijntje er kaal bij staat, niets is minder waar. Tot 30 augustus kan je de quilts van Pauline Hiep-Vroom in het echt bewonderen. Is dat je te ver weg? Dan kan je ook dit filmpje van mijn foto’s bekijken.

Groetjes Helma

De moeite waard.

Al in augustus vorig jaar bracht ik mijn quilts naar Groningen. Door allerlei omstandigheden was het er nog niet van gekomen om zelf te gaan kijken hoe alles erbij hing. Eindelijk kon ik afgelopen vrijdag met eigen ogen zien hoe Trijntje mijn quilts heeft opgehangen. Dit is eerste dat is zag bij aankomst in Sebaldeburen.

Binnen was nog veel meer te zien. Natuurlijk heb ik tussen de lapjes gesnuffeld en het een en ander mee genomen. En voor ik weg ging alle quilt op de foto gezet. Hieronder een kort filmpje van die foto’s. Veel kijkplezier.

Mocht je ook willen gaan kijken. Klik dan hier voor de openingstijden.

Groetjes Helma

De tuinen van Appeltern.

Afgelopen zondag stond in het teken van een tripje naar de tuinen van Appeltern. Al snel na binnenkomst werd ik hartelijk begroet door Marian. Zij stond er met haar winkeltje.

 

Naast allemaal leuke quiltspulletjes had ze ook verschillende mooie quilts hangen. Deze heeft ze gemaakt bij een blokkenruil genaamd P.A.V.E ( patchen voor elkaar).

Verder een leuke sampler van stoffen uit haar winkel.

En ook deze sevierkastquilt moest even op de foto. Een quilt die ik ook nog eens wil maken.

Nadat Marian en ik hadden bijgepraat en er ook een paar lapjes in mijn tas waren verdwenen, was het de hoogste tijd om de quilts die op verschillende lokaties in de tuinen hingen te gaan bewonderen. Van alle foto’s van die mooie quilts heb ik een filmpje gemaakt. Het was niet altijd even makkelijk om goede foto’s te maken, maar over het algemeen ben ik niet ontevreden. Veel kijkplezier.

Toen ik toe was aan een lunch, heb ik een leuk terrasje uitgezocht om mijn meegenomen salade te eten. Wat een heerlijk plekje om even bij te komen van alle indrukken.

Niet alleen heb ik foto’s van de quilts gemaakt, ook de tuin bevat genoeg om te bewonderen. Hieronder een filmpje van de foto’s die ik verder heb gemaakt.

Handtekening

Maandag borduurdag

Er is deze week geen steek geborduurd. De lap ziet er nog net zo uit als vorige week.

Toch heb ik nog iets te showen op borduurgebied. Tijdens de EXPO in Veldhoven was er ook een tentoonstelling van borduurwerken. Foto’s hier van maken was lastig, omdat ze achter glas zaten. Toch heb ik een aantal foto’s gemaakt. Hieronder een kort filmpje van die foto’s.

Handtekening

Hard aan het werk.

Op de EXPO wordt ook nog gewerkt. De tentmakers of old Cairo laten zien hoe hun quilts gemaakt worden. Ze hebben geen mooi prullenbakjes, zoals ik. Dat kan je aan het einde van de dag heel goed zien.

En dan nu het derde en laatste filmpje van de foto’s van de EXPO in Veldhoven. In dit filmpje zie je de quilts van Rachel Covo, France Patchwork, Marlot Pennings, Heidi Stegehuis, Tentmakers of old Cairo en de Winnaar van OEQC 2013. Veel kijk plezier.

Handtekening