Orde

Het maken van nieuwe plannen is geen probleem, maar zo langzamerhand groeit het aantal projecten boven mijn hoofd. Gelukkig heb ik een hulpmiddel gevonden om orde te scheppen in de chaos. De patchwork planner & journal is precies wat ik zoek. 

Het een bestand met allemaal handige pagina’s die ik net zo vaak kan afdrukken als ik nodig heb.

Wil je ook orde scheppen en denk je dat dit iets is voor jou? Klik dan hier

Groetjes Helma

Drie op een rij.

Gisteren vertrokken Miems en ik al vroeg uit Vijfhuizen. Al enige tijd stond op mijn wensenlijstje een bezoek aan het Quilt-Atelier in Sebaldeburen. Een extra reden om nu in de auto te stappen was de tentoonstelling van Ineke Vaillant’s quilts. Tegen elf uur kwamen we hier aan.

We werden hartelijk ontvangen door Trijntje en Grietje. Al snel zaten we aan een lekker bakkie koffie. Daarna kon het uitzoeken van stofjes beginnen. Wat een keus. Na wat schuiven is het dit geworden.

Ook Miems heeft stofjes bij elkaar gezocht, maar die heb ik niet op de foto gezet. Nadat we de lapjes bij elkaar hadden, moest er natuurlijk gekeken worden naar alle quilts van Ineke. Ik heb een filmpje gemaakt van alle foto’s. In het echt zijn ze nog mooier. Je kan ze morgen en zaterdag nog zelf gaan bekijken, daarna is er weer een andere tentoonstelling.

Na dit gezellige bezoek besloten we eerst te gaan lunchen.

Weer helemaal opgeladen, volgde we de aanwijzingen van tomtom om bij Cordi Atelier te komen. Nog zo’n walhalla van lapjes, wolletjes en andere creatieve materialen.

Ook hier gingen we niet met lege handen weg.

Tijd om weer naar huis te rijden. De rit verliep zo soepel, dat we op tijd waren om bij de Lapjesgaard nog even een lapje te halen voor een project waar ik eerder net te weinig stof had gekocht. Dat maakt het rijtje compleet.

Handtekening

Goed gekozen.

Bijna twee weken geleden ben ik mijn nieuwe bril gaan dragen. De meeste mensen in mijn omgeving waren niet op de hoogte van mijn nieuwe aankoop en gaven ook geen commentaar. Conclusie: de bril past bij mij. Het maken van een goede foto had wel wat voeten in de aarde. Kijk maar naar deze collage minder geslaagde versies.

Op het laatst kreeg ik zelfs de slappe lach.

Gelukkig zat er tussen alle foto’s ook wel een paar geslaagde. Op deze zie je goed hoe ik de blauwe driehoeksjaal draag.

Maar deze vind ik nog beter. Deze zal ik zo op mijn profielpagina plaatsen.

 

Handtekening

Behoorlijk sjouwen.

Gisteren mocht ik mijn kerstpakket ophalen tijdens de kerstborrel. Naast een zware doos ook nog een bosje bloemen. Het was maar goed dat ik met de auto was. Ik zag collega’s worstelen om het op de fiets mee te krijgen. De doos was goed gevuld. Voornamelijk etenswaren, die ik snel in de kast heb gezet, maar ook deze leuke boodschappentas. Heerlijk dat zomerse fruit.

Handtekening

Hulpsint.

Bijna is het heerlijk avondje gekomen. Nu eerst nog wat inpakpapier op snorren en een paar gedichten uit de mouw schudden. Dan kan het heerlijk avondje beginnen. Deze letters worden door mij weggegeven. Voor wie ze zijn vertel ik niet, maar het is duidelijk dat er geen een voor mezelf bij zit. Mijn letter ontbreekt.

Handtekening

Bijna een meter.

De update wekelijkse update van mijn handquilt vorderingen wordt verschoven naar zaterdag. Het wordt dan Sashi-ko op Zaterdag. En dus een ander bericht vandaag. Namelijk de update over mijn breiwerk. De sonnenegel-sjaal groeit gestaag. Kijk maar.

De sjaal is nu bijna een meter lang. Nog niet lang genoeg, dus nog even verder breien. Sinds dit weekend doe ik het breien volgens de continentale manier. Ik had hier al we eerder overgehoord, maar zag er het nut niet echt van, maar ik ben helemaal om. Het is in het begin even wennen, maar nu gaat het net zo snel als het ‘gewone’ breien en het is minder belastend voor mijn schouders. Hieronder een kort filmpje met de basis, hoewel ik mijn draad iets anders vasthoud, zag mijn breien er in het begin net zo uit. Inmiddels gaat het een stuk soepeler.

Handtekening

De andere UFO.

Gisteren liet ik de pythagoras zien. Terwijl ik die blokken aan elkaar naaide, maakte ik ter afwisseling ook halve blokken van de Four Winds. Door aan beide projecten tegelijk te werken, bleef ik doorgaan. Voor de Four Winds moet ik nu de randstof gaan snijden, zodat ik de tweede helft van de 32 blokken ook kan maken.  Zo liggen de stapels nu.

Handtekening