De laatste zomeroptie.

De laatste mogelijke keuze voor een zomerproject is Row By Row Experience. Je moet dan de gratis patronen in de winkels zelf ophalen. Dat mag bij alle deelnemende winkels. Aan deze actie heb ik de afgelopen drie jaar meegedaan. Wat heeft geresulteerd in drie leuke quilts en drie mooie prijzen. Helaas doen er dit jaar in Nederland maar 2 winkels mee en een reisje naar Duitsland, Engeland, schotland, USA of Canada zit er niet, aangezien ik de zomer door werk. Wel jammer, want het thema Taste the Experience levert leuke patronen op. Wil je alles over deze actie weten Klik dan hier.

2019-RxR-circle-Logo

Groetjes Helma

Zomer invulling nummer 2

Vandaag de tweede mogelijkheid om deze zomer met een nieuw project te starten. Een make-a-long met honderd blokken. Titel: #100DAYS100BLOCKS2019  Wil je de details weten klik dan hier.

Er zijn al een paar kleurenvoorbeelden in omloop. Een blauwe versie.

gnomeangel-kinship-100-block-fusion-sampler-100days100blocks2019_1024x1024

En ik ben natuurlijk verliefd op deze regenboog variant.

gnomeangel-100blocks100days2019-kinship-kitchwen-sink-sneak-peek_81fd1bd3-88cd-4ff1-870e-7ad75b2d7cd3_1024x1024

Groetjes Helma

Zomerplannen.

Er zijn deze zomer weer allerlei acties op quiltgebied waar je aan kan deelnemen. Natuurlijk heb ik genoeg UFO’s liggen om mij mee te vermaken, maar sommige van die zomerprojecten zijn wel heel verleidelijk. De komende dagen ga ik hier laten zien waar ik over nadenk om aan deel te nemen.

Allereerst De actie van MODA. De titel van de Make-a-long is ‘At the sea shore’ Er zijn inmiddels een aantal lay-outs gepubliceerd en vanaf 18 juni worden er tot het einde van de zomer 20 blokken gepubliceerd. Bij dit project maak je de quilt van je eigen stoffen. Mocht je de details willen weten Klik dan hier

MBS-seashore_800x800

Groetjes Helma

Nieuw dilemma.

Hoewel het nieuwe project een haakproject is, heb ik besloten om daar pas na het weekend eventueel aan te beginnen. De komende dagen ga ik dus verder aan de sokken. Wel ben ik daar bijna op een punt aangekomen dat ik weer kan kiezen. Na de boord kan ik de sokken maken zoals de eerste set, zodat ik twee paar van dezelfde sokken krijg.

IMG_0930

Of ik kan na de boord de patronen op wisselen. Dan krijg ik twee paar waarbij ik of kan kiezen voor dezelfde boorden of dezelfde motieven.

IMG_0928

Wat zouden jullie doen?

Groetjes Helma

Help….

Oma, mijn shirtjes schuurt aan de binnenkant. Kan jij dat oplossen?

IMG_0922

De binnenkant met een extra vlieslaagje. Nu nog vast naaien. En dan kunnen we weer genieten van de buitenkant.

IMG_0923

Oma, Paco (een jonge speelse hond) heeft de drukknopen van mama’s vest af gebeten. Help!! En zo blijven we bezig.

IMG_0925

Groetjes Helma

Een oudje.

Ook deze maand ga ik weer een UFO afmaken. De stapel wordt al lager, maar er komen ook nog steeds verrassingen uit de doos. Deze keer was het even zoeken hoe het patroon heet en gelijk maar uitgezocht wanneer ik begon aan deze quilt. Het patroon is Pythagoras. Ik starten de quilt in oktober 2012. De top was klaar januari 2014. En nu ga ik hem afmaken.

IMG_0915

Groetjes Helma

Weer een UFO minder.

Vanavond was het weer UFO-bee. Dat betekende dat ik de quilt die ik begin mei uit de stapel had getrokken, klaar moest zijn. Het is een MM-club quilt. Dit is de voorkant.

IMG_0900

Door de stof keuze zie je de sterren tussen de zwart-witte bolletjes-stof alleen in een close-up.

IMG_0901

De achterkant is gemaakt met de resten van de voorkant met wat toevoegingen.

IMG_0902

Op de terugweg was het in eerste instantie behoorlijk aan het regenen en flitsten het er lekker op weg. Naar mate ik dichterbij huis kwam werd het droger en verdwenen de donder en flitsen, maar het uitzicht was een genot voor het oog.

IMG_0892

En gewoon omdat het kan nog een tweede foto.

IMG_0893

Bij thuiskomst was het droog. Alles bij elkaar viel het mee.

Groetjes Helma

Natuurspreuk.

Eerst maar even de spreuk. Wat ik verder laat zien vond ik wel bij de spreuk passen.

IMG_0885

Toen ik vanmiddag uit mijn werk thuis kwam viel mijn oog op de hortensia die Miems en ik in maart kregen. Hij staat er nog netjes bij.

IMG_0886

Daarnaast zag ik later dat de rozenstruik die jaren geleden in de voortuin geplaatst is, geheel zijn eigen weg is gegaan. De conifeer en de hibiscus worden zo wel een stuk fleuriger.

IMG_0888

Ook nog even een close-up van een roos.

IMG_0889

Groetjes Helma