Weer een patroon.

Sockmadness vordert. Inmiddels de zesde ronde gestart. Hierna volgt nog 1 ronde. Het patroon vraagt om drie kleuren. Dit is mijn combinatie.

IMG_3104

Vol goede moed begonnen. Maar na de eerste toeren bleek de boord veel te ruim.

IMG_3106

De boel maar weer uitgehaald en nu met hetzelfde aantal steken, maar veel dunnere naalden opnieuw begonnen.

IMG_3107

Het randje aan de bovenzijde is een tijdelijke draad, zodat de boord een leuk randje krijgt. Zoals je kan zien, na het verwijderen van de tijdelijke draad.

IMG_3108

Na de boord begonnen met het volgen van een schema, waarin alle steken staan vermeld. Dit is het resultaat na ruim 20 toeren.

IMG_3109

Groetjes Helma

Overtrekken.

Nu de sokken klaar zijn, is het de hoogste tijd om verder te gaan met ‘A quilter lives here ‘. Er komt eerst een smalle strook van de groene ondergrondstof van de blokken rondom. Daarna een bredere rand van het donkere groen. Hierop komt een guirlande applicatie. Dat begint met het over nemen van de onderdelen op vliesofix. Wat een makkelijk klusje is met de fijne lichtbak die ik daarvoor kan gebruiken.

IMG_3101

Groetjes Helma

Net op tijd.

De vijfde ronde van Sockmadness is bijna voorbij. Er mocht nog een team een laatste plekje vullen, dus net op tijd heb ik mijn cheerleader versie ingediend. En inmiddels dus ook het bonuspatroon ontvangen. Dit zijn mijn sokken voor ronde 5.

IMG_3089

Op de voorkanten zie je heel goed dat de wikkels twee verschillende richtingen oplopen.

IMG_3090

De achterzijde laat goed zien dat de ringen een onderdeel van de sok zijn geworden.

IMG_3091

Op deze foto zie je dat de voorkant netjes aan de twist is vastgenaaid.

IMG_3092

Tot slot nog een foto van beide sokken met een centimeter. Zo kan je zien dat ik geen kleine voeten heb, want ook deze sokken hebben mijn maat.

IMG_3093

Groetjes Helma

Möbius strip.

Het nieuwe patroon van Sockmadness is er. Hoewel ik uit de wedstrijd lig, wil ik deze uitdaging uitgaan. Het opzetten is de uitdaging. Twee kleuren wol opzoeken en starten maar.

IMG_3042

Het is wat onduidelijk op de foto, maar je breit in rondjes boven en onderkant in een keer. Er zit dan een draai in je werk.

IMG_3041

Na het op gegeven aantal toeren is het een kwestie van een aantal steken afkanten. De rest worden straks de verbinding naar de rest van de sok.

IMG_3048

Nu alleen nog uit dokteren hoe ik hem de andere kant op kan laten draaien voor de tweede sok.

Groetjes Helma