Twee en halve dag

Het was twee en halve dag bijna niets anders doen als breien, maar dan heb je wel wat. Dit is een foto van de achterzijde.

IMG_2837

Natuurlijk ook een foto van de voorkant.

IMG_2836

Tot slot de leukste foto van de zijkanten van de sokken. Hier kan je goed zien dat het echt spiegelbeelden zijn, in de vlechtranden boven en onder het inbrei stuk , maar ook de kabels zijn spiegelbeeld. Niet echt ontspannen breien, voor je het weet maak je een foutje.

IMG_2835

Groetjes Helma

Wachten…

De eerste ronde van de sokkenwedstrijd was gisteravond afgelopen. Dan is het eerst wachten op de publicatie van welke benodigdheden we voor het volgende patroon gaan gebruiken. Toen ik vanmorgen wakker werd, was bekend dat we sok A gaan maken. Weer iets met meerdere kleuren. Vanaf het moment dat de benodigheden bekend zijn, kan het van 5 minuten tot 48 uur duren voor we het patroon krijgen. Terwijl ik dit schrijf, is er nog geen patroon. En wat doe je als je moet wachten…. Ik heb nog een paar projectzakken gemaakt.

IMG_2819

Zoveel paar sokken ben ik dus aan begonnen. En dan is er nog mijn breitas die ik straks voor de sokkenwedstrijdsokken kan gebruiken.

IMG_2820

Nu weer wachten op het patroon. Dit zijn de restjes die ik eventueel wil gaan gebruiken.

IMG_2821

Groetjes Helma

….waarmee.

Zoals in veel meer families gaan de verjaardag gewoon door. Nou, ja gewoon. Geen feestjes, knuffels, enz. Wel kaartjes sturen en bellen. Gisteren werd Sara 11 jaar. En omdat ze hier zo dichtbij woont kon ik het niet nalaten om toch een cadeautje te brengen. Woensdagavond daarom verplicht achter de naaimachine. Met een projectzakje als resultaat.

IMG_2805

De inhoud is wol om een Harry Potter-sjaal en een golden snitch te haken. Het boek ter instructie en inspiratie. Sara is momenteel bezig met een dekentje voor haar Monkey-knuffel. Daarvoor haakte ze stokjes. Met behulp van Face-time zal ik haar nu verder op weg helpen met deze nieuwe uitdagingen. En natuurlijk een lief kaartje.

IMG_2806

Groetjes Helma

Cadeautje en….

De sokken waar ik mee bezig was, zijn af. Klaar om weg te geven.

IMG_2798

En natuurlijk kon ik het niet laten. Ik heb gelijk een nieuw paar gestart. Tijdens de sokkenbreiwedstrijd wordt je ingedeeld in een team. Dit jaar zijn de teamnamen de namen van patronen van een sokontwerpster die altijd heel betrokken was bij de wedstrijd, maar helaas vorig jaar is overleden. Ik zit in team Trillusions. En dit is het beginnetje van mijn sokken. Ja, ik brei er twee tegelijk. Klik hier voor de gratis patronen van Adrienne Fong (Wel even een account aanmaken, gratis)

IMG_2799

Groetjes Helma

Ontspannen…

Nu mijn wedstrijdsokken klaar zijn, is er even tijd voor wat anders. Allereerst wil ik dit paar afmaken.

IMG_2783

Naast heb breien zet ik dan mijn laptop zo dat ik al breiend genieten van de Youtube-filmpjes van Arne en Carlos bekijken. Ze hebben sinds anderhalve week een dagelijks project in het kader van de quarantaine waarin zijzelf en vele andere zitten. Wil je meer weten? KLIK HIER.

IMG_2782

Groetjes Helma

Berenjacht….

Hoe vaak ik het boek al heb voorgelezen aan mijn neefjes en nichtjes weet ik niet, maar het blijft een feestje om te doen. Nu gaat er een actie door het land om een knuffelbeer in het raam te zetten, zodat de kleuters die een frisse neus gaan halen met hun ouders iets te doen hebben onder weg. Natuurlijk heb ik ook een beer in het raam gezet.

IMG_2776

Wil je weten of het ook in jouw buurt gedaan wordt? Er is een facebookgroep met neer informatie. Klik hier

Groetjes Helma

Activiteit thuis.

Zelf ben ik gewoon aan het werk, hoewel echt gewoon is het niet.

Mijn ouders zijn thuis. En dat is toch anders dan normaal. Gelukkig vermaken ze zich goed. Mijn vader is druk in de tuin aan de slag gegaan.

IMG_2778

Gelukkig zie je daar al de eerste tekenen van het voorjaar.

IMG_2781

Mijn moeder is naast het quilten, breien en puzzelen ook weer aan het lezen geslagen. Dit is het boek dat ze momenteel leest.

IMG_2777

Groetjes Helma

Door naar….

De sokkenwedstrijd gaat door. Als je sokken klaar zijn, moet je een aantal foto’s tonen met verschillende eisen. Nu kon ik niet meer bedenken wat er met verticaal werd bedoelt, dus het ik eerst deze foto gemaakt.

IMG_2752

Toen sloeg de twijfel toe. Daarom ook maar deze foto gemaakt van de boorden.

IMG_2751

Verder moest en foto komen met beide sokken. De markeerders zijn om te laten zien dat het vereiste aantal toeren op de voet is gebreid. Als snel kreeg ik het verlossende woord. Ik ben door naar de volgende ronde. Het duurt gelukkig nog even voor die start. Deze ronde loopt tot 2 april of zoveel eerder als dat alle teams hun plekken voor de volgende ronde vol hebben.

IMG_2750

Groetjes Helma