winterklaar.

Vandaag even naar Den Dolder geweest. Ik ben super verwend door Marina. Speciaal sokkenwol zonder wol omdat ik daar allergisch op reageer. En een paar roze lapjes om mijn collectie weer aan te vullen, maar ik heb besloten om er extra katten en konijnen van te maken. Als ik echt met die materialen aan de slag ga, laat ik ze hier zien. Nu alleen de superleuk sokken die nu nog veel te warm zijn, maar deze winter zeker veelvuldig gedragen zullen worden.

Blok 42 De lapjes komen uit de groene bak. Weer lapjes van de groene vlinderquilt  van Sara.

Groetjes Helma

Een tussenstand.

Zo meteen laat ik hier onder blok 40 van de challenge zien. De eerste veertig dagen van deze uitdaging zijn omgevlogen. En tot nu toe lukt het prima om bij te blijven. Als je alle blokken bij elkaar ziet krijg je ook een goede indruk hoe de quilt er straks uit gaat zien. Ik vertelde op facebook al dat de quilt inmiddels ook al een naam heeft. De lapjes brengen allerlei herinneringen terug en de lay-out moet een skyline voorstellen, dat gecombineerd en het is duidelijk : Memorylane

Blok 40 de lapjes komen uit de blauwe bak. De stofjes om de middenblokjes komen allemaal uit de quilt van Lotte.

 

Creatief.

Het kan gebeuren. Ik ben lekker blokken voor de challenge aan het naaien en hup daar gaat het licht op de naaimachine uit. Een kleine test leert dat het lampje stuk is. Ik heb geen nieuwe in huis dus…..

Blok 39 de lapjes komen uit de blauwe bak. Het middenstuk heb ik gebruikt voor een tas. Helaas kwam daar het motief op z’n kop, hier zit het zoals het hoort.

Groetjes Helma

Links of Rechts.

Ikzelf ben linkshandig en verder in mijn directe omgeving is iedereen rechtshandig. Dat levert in het algemeen geen enkel probleem, maar soms is het niet heel praktisch. Zoals bij het strijken van lapjes. Als linkshandige sta ik altijd te klooien om het snoer niet te raken. Kijk maar eens naar de opstelling van de plank en stel je voor hoe je dat gaat doen met je linkerhand.

Nu heeft dit nieuwe strijkijzer iets superhandigs. Hij is namelijk draadloos. Dus gewoon uit de houder pakken en strijken maar.

Blok 38 de lapjes komen uit de rode bak. Het rozenstofje heb ik gebruikt in de quilt roosjerood.

Groetjes Helma

 

 

Er is een plan.

De dames hebben met veel enthousiasme hun katten en konijnen in rijtjes gelegd. De konijnen van Liza moeten zoals op onderstaande foto staat in elkaar.  Er komt overal wel nog grijze achtergrondstof tussen, anders zou de quilt wel erg smal worden. Het losse konijn komt op de achterkant.

En Frederiek heeft haar katten ook allemaal een leuk plekje gegeven. Hier geldt hetzelfde als het gaat om de achtergrondstof en het losse katje.

Blok 37 De lapjes komen uit de bruine bak. Het koffielapje heeft Miems ooit gebruikt in placemats.

Groetjes Helma

Brilletje erbij….

De Konijnen zijn klaar. Nog even geen foto. Op het patroon van de katten staat bij een paar katjes een brilletje op de neus. Nu voor zowel de katten als de konijnen de voorbereiding doen om straks als Frederiek en Liza hun dieren uitleggen, hen ook te laten bepalen welk konijn of kat een bril nodig heeft.

Blok 36 de lapjes komen uit de gele bak. Het eerste blok met driehoeken. Het begint gelukkig niet al te ingewikkeld.

Groetjes Helma

De laatste hoekjes.

Het is gelukt om de neuzen te maken. Hieronder zie je alle onderdelen op een rijtje.

Er ontbreken alleen nog grijze hoeken komen zodat het konijn straks ook wangen heeft. Daar ligt deze stapel vierkantjes voor klaar.

Blok 35 deze lapjes komen uit de paarse bak. Dit is het laatste blok in de reeks van blokken met rechthoeken . Morgen gaan we starten met driehoeken.

Groetjes Helma

Oren, ogen, puntje van mijn neus.

Na de oren zijn nu ook de ogen van de konijnen klaar. Je ziet het niet goed op de foto, omdat ze allemaal op elkaar liggen. Gauw aan de slag met de neuzen.

Blok 36 De lapjes komen uit de roze bak. De stof met grote roze bloemen is als ik me goed herinner gebruikt voor een jurkje voor een van mijn nichtjes.

Groetjes Helma

Een dagje van oren

Vanmorgen vertrok ik voor een dagje gezelligheid in Julianadorp. Bep is druk bezig met haar versie van de Row by Row. Ze maakt een heel andere lay-out en daarvoor was het handig om samen te rekenen en te testen wat het mooiste was. Bovendien is samen freubelen altijd leuker dan in je eentje. Zelf had ik alle onderdelen van de konijen mee genomen. Nu aan het einde van de dag zijn er 15 paar oren klaar. Op naar de ogen.

Blok 31 De lapjes komen uit de oranje bak. Het blok kan nog wel een strijkboutje gebruiken.

Groetjes Helma