Ontspannen…

Nu mijn wedstrijdsokken klaar zijn, is er even tijd voor wat anders. Allereerst wil ik dit paar afmaken.

IMG_2783

Naast heb breien zet ik dan mijn laptop zo dat ik al breiend genieten van de Youtube-filmpjes van Arne en Carlos bekijken. Ze hebben sinds anderhalve week een dagelijks project in het kader van de quarantaine waarin zijzelf en vele andere zitten. Wil je meer weten? KLIK HIER.

IMG_2782

Groetjes Helma

Berenjacht….

Hoe vaak ik het boek al heb voorgelezen aan mijn neefjes en nichtjes weet ik niet, maar het blijft een feestje om te doen. Nu gaat er een actie door het land om een knuffelbeer in het raam te zetten, zodat de kleuters die een frisse neus gaan halen met hun ouders iets te doen hebben onder weg. Natuurlijk heb ik ook een beer in het raam gezet.

IMG_2776

Wil je weten of het ook in jouw buurt gedaan wordt? Er is een facebookgroep met neer informatie. Klik hier

Groetjes Helma

Kleine ondernemers.

In de supermarkten werken ze keihard, maar op andere plekken wordt ook voedsel verkocht. Vaak door kleine zelfstandige, zoals de kaasboer op de markt, waar ik afgelopen dinsdag gelukkig gewoon terecht kon.

Sommige van deze ondernemers staan op grotere evenementen die nu zijn afgelast. Van een daarvan weet ik dat ze een webshop hebben. En wat doe je dan? Het is niet echt een eerste levensbehoefte, maar wel heel lekker…..

IMG_2753

Wil je ook wat zoetigheid in je leven.? klik hier.

Groetjes Helma

Raar…

Op mijn verjaardag was alles anders. Geen drukte en gezelligheid. Enige uitzondering daarop was het bezoekje van Bep. Zij kwam op de koffie, waar natuurlijk wel een gebakje bij was. Zij had samen met haar man Frank een cadeau voor mij gemaakt, waar ik heel blij mee ben. Dit is het.

IMG_2723

Ja, leuk hoor ik jullie denken, maar wat moet je ermee???

IMG_2724

Tadaaaa

Groetjes Helma

Lessen….

De meeste van jullie zullen wel weten dat Marina’s Quiltcorner in Den Dolder gaat sluiten. Tot de sluiting is er uitverkoop. Zowel in de winkel als in de Webshop. Bovendien is het je laatste kans om daar nog een workshop te volgen. Kijk op de site voor alle details. Klik hier om naar de site te gaan.

bord1

Groetjes Helma

P.S. De stof is € 15,- per meter, maar deze week krijg je een extra FQ voor dat geld.

Stap voor stap.

Het opruimen stond vorige week op een laag pitje vanwege de andere activiteiten. Daar moest dit weekend natuurlijk verandering in komen. Eerst alle wol netjes geordend en opgeborgen. Daarna was het tijd om alle projectdozen door te kijken en dat leverde een hele stapel op.

IMG_1730

Na alles geordend te hebben, kwamen ook de dozen met stof met patroon en losse stof of patronen en kleine pakketjes aan de beurt. Inmiddels heb ik ook alles netjes op papier gezet, zodat ik me de volgende keer geen ongeluk zoek om een project te pakken.

IMG_1731

Weer een stap in de goede richting, nu slapen, morgen zien we wel weer verder.

Groetjes Helma

Onderhoud.

Soms zijn er van die dingen, die je steeds uitstelt. Al enige jaren heb ik een miniportemonneetje aan mijn sleutelbos hangen.

IMG_1560

Vorige week was ik in eens de munt kwijt die er normaal in zit. Ik wist wel dat het beugeltje los kwam van het zakje, maar toch heb ik geen naald en draad opgezocht om de boel weer vast te zetten.

IMG_1561

Daarom heb ik zowel voor als achterkant weer helemaal vastgezet. Voorlopig kan ik weer met deze bos op pad, zonder bang te hoeven zijn dat ik wat verlies.

IMG_1562

Groetjes Helma

De trekking.

Het is gelukt. Ik heb alle personnen die een reactie achterlieten op een lijst gezet en deze genummerd. Zonder dat zij de lijst gezien had, noemde Marina nummer 13 uit tot winnaar. (Zijzelf stond op plekje 12) De winnaar is Wilma Hartman.

Jullie willen natuurlijk weten wat de verrassing is. Vooraf dacht ik kies gewoon een leuk lapje. Toen Wilma als winnaar uit de bus kwam, wist ik dat ik in mijn voorraad op zoek zou gaan naar een paar leuke stofjes met Vlinders, omdat ik weet dat ze daar erg van houd. Op de foto zie je wat het geworden is.

IMG_1138

Groetjes Helma

P.S. Wilma ik stuur je een privebericht over de verdere afhandeling.

Feestje…

Het is gelukt. Ruim twee en half jaar geleden sloeg de klad er in. Het lukte me door allerlei omstandigheden niet meer om iedere dag een posities/gezellig bericht te plaatsten. Vorig jaar rond deze tijd besloot ik nog 1 poging te wagen om weer iedere dag iets te schrijven. De aanleiding was in eerste instantie dat ik toen deel nam aan de ROW By ROw Experience. Bovendien startte ik een 100blokken in 100dagen uitdaging, zodat ik niet gelijk verlegen zat om een onderwerp. En dat was het begin van inmiddels alweer ruim een jaar iedere dag een bericht.

ja

En dat vind ik wel iets om te vieren. Tijd voor een feestje. Iedereen die hier op het blog zelf of op Facebook bij dit bericht een reactie achter laat, maakt kans op een verrassing.

Morgen weer een bericht.

Groetjes Helma

P.S. reageren kan tot en met vrijdag 5 juli, de trekking vindt zaterdag 6 juli plaats.

Irritatie

Sinds begin mei heb ik een nieuwe FITBIT. Een horloge dat ook stappen telt en nog meer. Het werkt prima en ziet er ook netjes uit.

IMG_1057

Alleen is er sinds het aan het begin van de week zo bloedheet was enige huidirritatie ontstaan.

IMG_1062

Gelukkig zijn er oplossingen. Het bandje dat standaard is meegeleverd is plastic. En nu heb ik een leren bandje besteld.

IMG_1065

Door het makkelijke kliksysteem waarmee het bandje vast zit, is het een fluitje van een cent om de bandjes te verwisselen. En kan ik nu weer verder met een roze tintje.

IMG_1068

Groetjes Helma

Geluk bij een ongeluk.

Gisteravond gaf mijn TV de geest. Het geluid functioneert prima, maar het beeld bestaat uit alleen enkele rode, groene en blauwe lijnen in een verder zwart vlak. Het was toch tijd om te gaan slapen, dus vanmorgen nog maar een keer aangezet, helaas geen verbetering. Tijdens mijn werk bedacht ik dat ik mijn vorige kleine TV nog steeds niet had afgevoerd. Bij thuis komst, de stekkers van de grote naar het kleine toestel verplaatst en Yes ik heb weer beeld.

IMG_1050

Nu kan ik in alle rust uitzoeken wat voor TV ik wil hebben. Er is tegenwoordig weer veel meer mogelijk en ik heb geen idee wat ik wel of niet handig dan wel nodig vindt.

Groetjes Helma